Yüz yüze eğitim Salı günü başlayacak

Hatay´da ilkokullar, orta ve liselerin son sınıflarının haftada 2 gün yapacağı yüz yüze eğitim salı günü başlayacak.

EĞITIM 27.02.2021 11:15:36 0
Yüz yüze eğitim Salı günü başlayacak

Hatay Valiliği, 25 Şubat Perşembe günü aldığı yüz yüze eğitimin 1 mart pazartesi günü başlayacağı açıklamasını, aynı gün yapılacak bakanlar kurulu toplantısı nedeniyle 02 Mart Salı günü olarak yeniden düzenledi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında olağanüstü toplanan Hatay İl Hıfzısıhha Kurulu, ´yüz yüze eğitim uygulaması´ hakkında bazı kararlar alıdı. Hatay İl Hıfzısıhha Kurulu, 09.02.2021 tarih ve 2021/04 sayılı kararına ek olarak aldığı 2021/07 nolu kararında, okullarda yüz yüze eğitimin önceki gün (15 Şubat pazartesi) kısmen başlatıldığı anımsatılarak, şunlara yer verildi: 'Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarında birinci dönem itibariyle işletmelerde beceri eğitimine devam edenler ile ikinci dönemde devam etmek isteyenlerin durumları değerlendirilerek 15 Şubat 2021 Pazartesi gününden itibaren söz konusu eğitime devam etmelerine; 1 Mart 2021 (bugün alınan yeni bir kararla 02 Mart Salı gününe ertelendi) tarihi itibarıyla; 15 Şubat 2021 tarihi itibariyle açılmış okullara ek olarak resmî ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılması, tüm resmî ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında yüz yüze eğitime başlaması, resmi ve özel tüm ortaöğretim kurumlarının 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulaması ile yüz yüze eğitim başlaması, ile ilgili; okula devam eden öğrenci sayıları dikkate alınıp, fazladan norm ve ek ders oluşturmayacak şekilde, okul bazında, kaymakamlıklarca ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda hıfzıssıhha kurul kararları alınarak, sınıfların ikiye bölünerek yüz yüze eğitime başlamasına; Yukarıda belirtilen çerçevede, öğrencilerin öğrenim hayatlarının var olan şartlar içinde en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için mümkün olan en iyi imkânların kullanılarak gerekli tüm tedbirlerin eksiksiz ve zamanında Kaymakamlıklarca alınmasına, tedbirlerin ivedilikle uygulanması ve uygulamada vatandaş/öğrencilerin mağduriyetine yol açacak her hangi bir aksaklığa meydan verilmemesine oy birliği ile karar verildi.'

Yüz yüze eğitim tarihi 1 gün değiştirildi

Hatay Valiliğiden bugün yapılan açıklamada ise şunlara yer verildi: 'Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 1 Mart sonrasında yeni bir sürece girileceği ve bu süreçte salgının seyrinin il bazlı takibinin yapılarak uygulanacak tedbirlerin de buna göre belirleneceği kamuoyunun malumudur. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterlere göre yapılan değerlendirme çerçevesinde 4 ayrı risk grubu (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) tespit edilerek bu risk gruplarına göre uygulanacak tedbir seviyelerinin Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde kararlaştırılabileceği değerlendirilmektedir. İçişleri Bakanlığımızın 26 Şubat tarihli Genelgesiyle 1 Mart günü Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanacak Kabine´de yeni kararlar alınıncaya kadar mevcut tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesi gerektiği bildirilmişti. Kabine toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat´tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ortaokullar ve imam hatip ortaokullarının bütün seviyelerinde ve tüm bağımsız resmi anaokulu ve özel eğitim anaokulları ile özel okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması, 22 Ocak´tan beri uygulanan; 8 ve 12. Sınıf öğrencileri ile mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarının yüz yüze sürdürülmesi) devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir. 1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre hıfzıssıhha kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00