Yüzlerce TIR sınırda ´tıkandı´

Güzelmansur Ticaret Bakanı´na seslendi

SİYASET 25.02.2020 09:55:39 0
Yüzlerce TIR sınırda ´tıkandı´

Sadet Berkyürek/SES

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Rusya´ya ihraç edilen tonlarca domatesin yüklü olduğu TIR´lar, kota dolduğu gerekçesiyle sınırda bekletiliyor” dedi. Güzelmansur, sınırda bekleyen tırlarla ilgili bilgi almak için Hatay nakliye sektörünün önde gelen isimleri ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Gül, Ramazan Daplan ve Hasan Girişken ile bir araya geldi.
Rusya ile gerginleşen ikili ilişkiler nedeniyle, sınırda bekleyen tırlarla Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleriyle yaptığı görüşmenin ardından sorunun çözümü için ilgili kurumlarla görüşmeyi sürdüreceğini ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğini kaydeden Milletvekili Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu´ndaki konuşmasında CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Rusya´ya domates ihracatında yıllık 150 bin ton kotanın önemli bölümünün Hataylı ihracatçılar tarafından yapıldığını, ancak kotanın dolduğunun duyurulmamasından dolayı TIR´ların bekletildiğini belirtmişti.

Güzelmansur, şunları söyledi:
'Rusya´ya domates ihracatında yıllık 150 bin ton kota var. Bu ihracatın çoğu da Hatay´ın özverili ihracatçıları tarafından yapılıyor. Önceki yıllarda bu kota dolduktan sonra yapılan girişimlerle arttırılır; ihracatçı, üretici, nakliyeci mağdur edilmezdi. Şimdi Rusya ile yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle bu gerçekleştirilemiyor. Ticaret Bakanlığı gümrükler vasıtasıyla kotanın dolduğunu duyurmamıştır. Ne İhracatçılar Meclisi ne de Nakliyeciler Derneği vasıtasıyla muhatap taraflar uyarılmamıştır. Gelinen noktada yüzlerce TIR ve şoförümüz, tonlarca domates sınırda tıkanıp kalmış durumdadır. Kısaca, Rusya ile yaşanan gerginlik ve sorumluların gereğini yapmaması ihracatçıyı, üreticiyi, nakliyeciyi, çalışanı mağdur etmektedir. Buradan Ticaret Bakanlığı´na sesleniyorum: Kotanın arttırılmasını bir an önce sağlayın, bunu sağlayamıyorsanız en azından sınırda bekletilen, orada sıkışıp kalmış şoförlere, araçlara yardımcı olun.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22