Zafer Bayramı çağrısı

İskenderun Kaymakamlığı, Zafer Bayramının 98. yıl dönümü nedeniyle kentte ev ve işlerlerine balkon asılması çağrısında bulundu.

GÜNCEL 27.08.2020 11:16:21 0
Zafer Bayramı çağrısı

İskenderun/SES

 İçişleri Bakanlığı, valiliklere gönderdiği genelge ile bayramın koronavirüs salgını nedeniyle asgari katılımla kutlanmasını istemişti.
Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, '30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 98. yıldönümü dolayısıyla; Evlerimiz, iş yerlerimiz ve özellikle de balkonlarımızı şanlı bayraklarımızla donatmaya var mısınız? Haydi İskenderun!! Destansı zaferin kıvanç ve coşkusunu ay yıldızlı şanlı bayraklarımız ile pekiştirelim' ifadesine yer verildi. İskenderun´da 30 Ağustos Zafer Bayramı, 30 Ağustos Pazar günü saat 10.00´da Atatürk Anıtında düzenlenecek çelenk töreni ile başlayacak ve kutlama etkinliği Karaağaç Asri Mezarlığındaki İskenderun Şehitliğindeki tören ve şehit kabirlerine konulacak karanfille sürecek.

'Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri'
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi´nin yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve kıvancının gönülden yaşandığını belirtti. Kaymakam Yönden, yazılı açıklamasında şunlara yer verdi: 'Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olmasının yanı sıra, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi´nin 98. yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecanı ile kıvanç ve mutluluğunu gönülden yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, Türk Milleti´nin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış destansı bir zaferdir. Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş Yüce Milletimiz, tarihinden aldığı onuru, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Ya istiklal ya ölüm´ sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzla 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmıştır. Her türlü olumsuzluğa ve yokluğa rağmen kazanılan bu büyük zaferle, Yüce Milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceği şüphesizdir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. ´Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet´ ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. ´Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır´ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür.'

'Bırakın insanlar 30 Ağustos´u kutlasın'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da şu değerlendirmeyi yaptı: '30 Ağustos ülkemiz için bir dönüm noktası. Bizim için çok önemli bir zafer. Bu zafer gününü kutlamak istiyoruz. Başımızda da adını koyamadığımız bir bela var. Ona rağmen bizim eski binaya yansıtarak bir gösteri yapmak, bunu da çekip sosyal medyadan paylaşmak istiyoruz. Buna valimiz bir şey demez. Çünkü bu coşkuyu biz yeni nesillere yaşatmak zorundayız. Çünkü tarihini bilmeyen toplumlar gelecekle ilgili projeksiyon yapamazlar, geçmişten de ders almazlar. Tüm milli bayramlarımızı çocuklara öğretmek zorundayız. Ben olaya bilimsel bakarım. Yasak varsa 15 Temmuz´a da, ibadet yaparken Ayasofya´ya da uygulamanız gerekir. Bunlara yasak yansımıyorsa, ulusu ilgilendiren bir konuya da yasağın yansımaması lazım. 350 bin kişinin aynı anda ibadet yaptığı yerde birçok vaka çıktı. Bir sürü insan birbirine virüs bulaştırdı. 15 Temmuz´da da aynı şekilde toplanıldı. Pandemi geçeklerini hiçe sayıyorsanız bırakın insanlar 30 Ağustos´u kutlasın. Çifte standartların olması bu işe gölge düşürür. Ülkede insanlar arasında bu şekilde nahoş düşünce ayrılıkları oluyor. Biz insanları birleştirmekten yanayız.'
İçişleri Bakanlığının genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramını alanlarda ya da etkinlik olarak kutlanmasını tedbir amaçlı yasakladığını belirten İskenderun Sarı Zeybekler Derneği Başkanı Nevzat Kurt ise 'Dernek olarak Mustafa Kemal Paşa´nın emriyle başlayan Büyük Taarruz´un tarihi olan 26 Ağustos Çarşamba günü ve paşamızın ´Hücum´ emrini verdiği saat olan sabaha karşı 05.00´te etkinliğimizi başlatıp, 30 Ağustos Pazar geceyarısına kadar sürdüreceğiz. Bayrak Festivali adını verdiğimiz bu etkinlikte evlerimizi, iş yerlerimizi, balkonlarımızı, duvarlarımızı Atatürk posterleri ve şehit kanlarıyla sulanmış Türk bayraklarımızı asarak kutlayacağız' açıklamasını yaptı ve halkı etkinliğe davet etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00