Zafer bayramının 99. yılı

Zafer Bayramı´nın 99. yıl dönümü, 30 Ağustos Pazartesi günü törenlerle kutlanacak. Kutlamalar, saat 07.00´da başlayıp saat 24.00´da sona erecek.

GÜNCEL 26.08.2021 08:48:57 0
Zafer bayramının 99. yılı

İskenderun/SES

İskenderun´daki kutlama, 30 Ağustos Pazartesi günü saat 09.30´da Atatürk Anıtı Alanında başlayacak. Törende, Atatürk Anıtına, kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk sunulacak, saygı duruşu yapılacak ve İstiklal Marşı okunacak. İskenderun Kaymakamlığında, kaymakam İskender Yönden, garnizon komutanı ve belediye başkanı ile birlikte tebrikler kabul edilecek.
Antakya´da da 30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 99. yıldönümü kapsamında pazartesi günü saat 09.00´da Atatürk Anıtı´na çelenk sunulacak, ardından saat 09.30´da valilik makamında tebrikler kabul edilecek. Saat 20.00´da da valilik bahçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliği yapılacak.
İskenderun kaymakamı İskender Yönden, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Tarihin en önemli dönüm noktalarından birisi olmasının yanı sıra, aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi´nin 99´uncu yıldönümünü kutlamanın sonsuz heyecan, gurur ve mutluluğunu gönülden yaşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, necip milletimizin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanılmış destansı bir zaferdir. Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş yüce milletimiz, tarihinden aldığı onuru, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” sözleriyle de perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzun ve aziz milletimizin bütünleşmesi ve azmiyle 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmış ve bu kutlu zafer şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilmiştir. Her türlü olumsuzluğa ve yokluğa rağmen kazanılan bu büyük zaferle, kadim milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün ve nifak yaklaşımların duramayacağı tüm dünyanın gözleri önüne serilmiştir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceğine yönelik zerre-i miskal kadar şüphemiz yoktur ve olmayacaktır. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. ´Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet´ ilkesi etrafında bütünleşen aziz milletimiz, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri ve provoke yaklaşımları da bertaraf edecektir. ´Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır´ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimiz bu mukaddes toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühür olduğu gibi bizlerinde en elzem değerlerimizdir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00