Zafer´in 96. yıl dönümü

Zafer Bayramı perşembe günü kutlanacak

GÜNCEL 28.08.2018 10:34:54 0
Zafer´in 96. yıl dönümü

İskenderun/SES

30 Ağustos Zafer bayramı, perşembe günü Hatay´da törenle kutlanacak. İskenderun´daki 30 Agustos Zafer Bayramı töreni, aynı gün saat 09.30´da Atatürk Anıtına selenklerin sunulmasıyla başlayacak. Atatürk Anıtına, kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanlığı tarafından çelenkler sunulacak. Daha sonra kaymakamlıkta kent protokolü kutlamaları kabul edecek. Saat 10.30´da ise Atatürk Bulvarı üzerinde geçit töreni ve kutlama yapılacak. Havanın yağşlı olması halinde geçit töreni iptal edilecek ve kutlamalar İskenderun belediye Kültür Sarayında yapılacak. İskenderun Askeri limanında bulunan savaş gemileri ile sahil güvenlik botu saat 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 arasında halkın ziyaretine açılacak.
Antakya´daki tören ise Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayacak ve valilikte kutlamaların kabul edilmesiyle sürecek. Geçit töreni Atatürk Caddesin üzerinde yapılacak. Akşam ise valilik bahçesinde Zafer Resepsiyonu verilecek.

Polat: İhtiyacımız olan tek şey, beraberliği güçlendirmek
İskenderun Kaymakam vekili ve Payas Kaymakamı Polat Kara, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olan, milletimizin birlik ve beraberlik içinde verdiği onurlu ve kahramanca mücadelenin sonucunda kazanılmış 30 Ağustos Zaferi´nin 96. yıldönümünü kutladı.
İskenderun Kaymakamlığından yapılan açıklamaya göre, kaymakam polat, şu değerlendirmede bulundu: '30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı tüm imkânsızlıklara rağmen, Türk milletinin sarsılmaz azmi, birlik ve beraberliği, inancı, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmıştır. Tüm tarihi boyunca bağımsız yaşamayı ülkü edinmiş yüce milletimiz, tarihinden aldığı onuru, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ´Ya istiklal ya ölüm´ sözleriyle perçinleyerek onun komutasındaki kahraman ordumuzla 30 Ağustos tarihinde muhteşem bir zafere imza atmıştır. Her türlü olumsuzluğa ve yokluğa rağmen kazanılan bu büyük zaferle, milletimizin vatan sevgisi ve bağımsızlık ülküsü önünde hiçbir gücün duramayacağı tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan yüce devletimiz ve aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden geleceği şüphesizdir. Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. ´Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet´ ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, içinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. ´Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır´ dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatan ve millet için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve tazimle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve kadirşinas halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı´nı en derin duygularımla kutluyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.'

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Polat Kara

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00