´Zarar karşılansın´ istemi

Erzin´de narenciye bahçesinde dolu incelemesi

GÜNCEL 6.11.2018 10:57:18 0
´Zarar karşılansın´ istemi

Akın Bodur/İskenderun

Erzin ve yöresinde yağış ve dolunun zarar verdiği bahçe ve tarlalarda CHP heyeti tarafından inceleme yapıldı. Doludan zarar gören narenciye bahçeleri nde inceleme yapan ve üreticilerle görüşen CHP´nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, ilgililerden bilgi de aldı.
CHP´nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Erzin´de yaşanan dolu felaketi ile ilgili incelemede bulundu, yöredeki yetkililerden bilgi aldı ve felaket yaşanan bahçeleri gezerek üreticilerin durumu ile narenciye bahçelerini yerinde inceledi.

İnceleme rapor olacak ve Meclis´e yansıyacak
Sarıbal ve Erzin CHP ilçe yöneticilerinin de katıldığı incelemeyi değerlendiren CHP´nin tarımdan sorumlu Hatay il yöneticisi Leyla Sakaroğlu, incelenin dolunun yarattığı büyük tahribat çok daha açık şekilde ortaya çıkardığını ifade etti. Konunun rapor olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na sunulacağını ifade eden CHP´nin Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Sarıbal, CHP MYK ve TBMM´ye taşıyacağını da ifade etti. Sarıbal, konuyla ilgilenmeyi ve üreticinin sorununu sıcak tutmayı sürdüreceklerini de belirtti.

'Bölgede afet ilan edilmeli'
CHP Hatay il yöneticisi Sakaroğlu da partisinin sorunla ilgilenmeyi sürdüreceğini belirtti. 'Biran önce çiftçilerimizin zararının karşılanmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin yanında olacağız' diyen Sakaroğlu, 'Çiftçinin yaralarının bir an önce sarılması için devletin çok acil şekilde karar alması ve üreticiyi rahatlatması gerekiyor. Özellikle sigorta yaptırmayan çiftçilerin sorununun bir bölümünün çözümü bölgenin afet bölgesi ilan edilmesine bağlı, aksi halde çiftçilerin bu halde işleri çok zor. Çünkü, sadece borç erteleme ile sorunların çözümü de mümkün değil. Üretim yapan ancak çeşitli nedenlerle çiftçi kayıt sistemine dahil olamayan, tapu sorunları olan çiftçilerin de bundan sonrası İçin sigorta yaptırabilmesi amacıyla gerekli yasal düzenlemelerin mutlaka yapılması gerekiyor.' değerlendirmesini yaptı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04