Zeytin Dalı harekatı sürüyor

TSK´nın ÖSO destekli yaptığı Afrin operasyonu sürüyor.

HATAY 28.01.2018 17:07:02 0
Zeytin Dalı harekatı sürüyor

Reyhanlı ve Kırıkhan´a, Suriye topraklarından yine roket ve havan topu atıldı. Suriye topraklarından terör örgütü PKK/YPG´li teröristler tarafından atılan iki havan topu mermisi, Kırıkhan´ın sınırdaki mahallesi Kaletepe´de boş araziye düştü. Havan topunun patlaması üzerine şarapnel parçaları, çevredeki bazı evlere isabet etti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı ancak, bazı evlerde küçük çaplı hasarlar meydana geldiği öğrenildi. Reyhanlı´ya da roket atıldı. Reyhanlı´ya atılan roketlerin biri mezarlık yakınlarına düştü. Olayda yaralanan olmadı. Jandarma timleri bölgede güvenlik önlemi alarak inceleme yaptı. Reyhanlı´ya Suriye bölgesinden atılan ayrı bir roket ise Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine, boş alana düştü. Saldırıda 1 asker yaralandı. Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Birol Ertem, 'Reyhanlıya Suriye´nin Afrin bölgesinden terör örgütü YPG/PKK tarafından roket atışı gerçekleştirilmiştir. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesine, boş alana düşen roket 1 Askerimizi hafif yaralamıştır. Allah tüm güvenlik kuvvetlerimizi korusun' değrlendirmesini yaptı. Milletvekili Ertem, Kırıkhan´a atılan havan topuna ilişkin sosyal medyada şu değerlendirmeyi yaptı: 'Yalangoz Mahallesi yakınlarına terör örgütü PYD/PKK tarafından atılan iki roket tarlaya düşerken, Roketlerden birinin parçaları bazı evlere isabet ederek zarar vermiştir. Çok şükür can kaybı ve yaralanma yoktur. Güvenlik kuvvetlerimiz gereken önlemleri almışlardır. Allah tüm vatandaşlarımızı ve güvenlik kuvvetlerimizi korusun. Lütfen çok dikkatli olalım.'

Reyhanlı´da öncek akşam atılan bir roket ise kent merkezindeki bir caminin arkasına düştü olayda 1´i çocuk 4 kişi yaralandı. Reyhanlı´ya gidin olay yerinde inceleme yapan ve yetkililerden bilgi alan Hatay Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Ertem, gazetemize yaptığı açıklamada, atılan roketin eski tip Katyuşa tipi olduğunu ve Afrin´in Cindere bölgesnden atıldığının belirlendiğini söyledi.
Hatay ve Kilis´e yönelik roket ve havan toplu saldırıları, İstanbul Pera Palas´ta düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri´nde değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, 'Hatay´da, Kilis´te roketler düşüyor. Efendim bombalar atılıyor, maddi zararlar oluyor, can kayıpları oluyor, sürekli taciz... İnsanlar tedirgin, can güvenliği yok, mal güvenliği yok. Şimdi biz ne yapacağız, buna göz mü yumacağız? Tabii ki yapamayız' dedi.
TSK, Afrin´de belirlenen terör hedeflerini bombalamayı sürdürüyor. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis-Hatay sınırının Afrin bölgesinde tespit edilen PYD/PKK hedefleri savaş uçakları ve Fırtına obüsleriyle ateş altına aldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte, Kilis´ ve Hatay´da incelemede bulundu ve sınır birliklerini denetledi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Afrin´deki çatışmada yaralanan ve Antakya´da tedavi gören askerleri de ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bir askeri sosyal paylaşım tutuklaması
Afrin operasyonuna karşı terör örgütünün sosyal medyada propagandasını yaptığı belirtilen bir piyade er, jandarma tarafından gözaltına alındı, ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kırıkhan Piyade 1. Hudut Taburunda görev yaptığı belirtlen er M.Ç.´nin (21), daha önce farklı tarihlerde sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/PYD propagandası yaptığı iddia edildi.

Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu
Kırıkhan´da, Afrin operasyonuna katılan ve şehit olan askerler için Kuran-ı Kerim okundu. Şehit Hurşit Uzel İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen Kuran-ı Kerim okunması etkinliğine, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AKP Kırıkhan İlçe Başkanı Ömer Ayhan Şıhça ve yönetim kurulu üyeleri, AKP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tayfur Elitaş da katıldı ve Afrin´de mücadele eden askerler için dua da edildi.

´Bize düşen mehmetçiğe her türlü desteği vermek´
Hatay´a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da, 'Güvenlik kuvvetlerimiz, Mehmetçiğimiz, ister içeride ister dışarıda bataklıkları kurutmak adına, istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadele ederken, gözünü kırpmadan şehit olmaya giderken bize de düşen onlara her türlü desteği vermek.' açıklamasını yaptı. Hatay Valisi Erdal Ata´yı ziyaretinde konuşan Arslan, Hatay´da 15 yılda yapılan yatırım miktarının 3 milyar 200 milyon lira olduğunu belirtti. Arslan, 'Zeytin Dalı Harekatı´nın söz konusu olduğu bir ortamda, Hatay´ın bu olayların bu kadar işin içinde olduğu bir ortamda niye yatırımlardan bahsettiğimi ifade etmek isterim güvenlik kuvvetlerimiz, mehmetçiğimiz, ister içeride ister dışarıda bataklıkları kurutmak adına, istiklalimiz ve istikbalimiz için mücadele ederken, gözünü kırpmadan şehit olmaya giderken bize de düşen onlara her türlü desteği vermek. Ancak, aynı zamanda bu ülkeyi imar etmek adına durmadan gece gündüz çalışmaktır. Arkadaşlarla birlikte bu bilinçle hareket ediyoruz. Mehmetçiğimize sınır ötesinde, Afrin´de, Zeytin Dalı Harekatı´nda başarı diliyoruz. Elbetteki şehitlerimiz oldu, yine olacaktır çünkü bu topraklar kolay bir şekilde bize vatan olarak bırakılmadı. Ecdat, şehit olarak, şehit kanıyla sulayarak vatan olarak bıraktı. İnşallah bu vatanı sonsuza kadar ilelebet yaşatmak adına biz yine şehit olacağız. Yine şehit olmayı göze alacağız' dedi. Özgür Suriye Ordusu´nda da (ÖSO) mehmetçik ile kol kola çarpışırken şehit düşenlerin olduğunu anımsatan Arslan, onlara da Allah´tan rahmet diledi.

´Zeytin Dalı´na destek
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise, TSK´nın Afrin´de kahramanca bir mücadele verdiğini belirtti. Türk Milletinin her zaman ordusunun yanında olduğunu belirten Dingil, Afrin operasyonuna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: 'Afrin´de bir süre önce başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı´na katılan kahraman Mehmetçiğimize Allah´tan muvaffakiyetler diliyoruz. Her daim şanlı ordumuzun yanındayız. Bu güzel vatan için gözünü kırpmadan göğsünü siper eden askerimiz var olsun. Allah yar ve yardımcısı olsun. Şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder şehit yakınlarının her zaman yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Ülkemizin güvenliği halkımızın huzuru için can siper hane bir şekilde Zeytin Dalı Operasyonu´nda mehmetçiğimizin Allah yar ve yardımcısı olsun. Dualarımız mehmetçiklerimizle. Biz Türk milleti, güçlü bir devletiz. Bizi kimse yıkamaz. Kimse bölemez. Bunun üstesinden de şanlı ordumuz gelecektir. Dualarımız onlarla. Milletimiz ülkesine, devletine, bayrağına ve ordusuna sahip çıkıyor. İnşallah en kısa sürede oradaki tüm bölücü hain terör grupları kökünden temizlenecektir. Bundan zerre kadar şüphemiz yoktur.'
Hassa´daki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Zeytin Dalı Harekatı´na destek amacıyla ortak basın açıklaması yaptı. Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği (ASSAM), Adaleti Savunanlar Derneği (AS-DER) ve Türkiye Gençlik Derneği (TÜGVA) temsilcilerinın, Hassa´nın sınır mahallesi Akbez´de yaptığı ortak açıklamayı, ASSAM Orta Doğu uzmanı emekli Albay Ersan Ergür yaptı. Ergür, terör örgütüne yönelik olan Zeytin Dalı Harekatı´nın mazluma umut ışığı olduğunu ifade etti ve'Hiçbir ülke kendi aleyhine kurgulanan böyle sinsi bir plana, oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı sessiz kalamaz' dedi. Zeytin Dalı Harekatı´nın meşru ve uluslararası hukuka uygun olduğunu ifade eden Ergür, harekat ile Suriye´nin toprak bütünlüğünü ya da bölgede yaşayan Kürt, Türkmen, Arap veya herhangi bir unsurun asla hedef alınmadığını söyledi.
Altınözü´nde debir vatandaş tarafından askerler için 6 küçükbaş kurbanlık gönderildi.
Mersin´in Erdemli ilçesindeki narehnciye üreticileri de, Zeytin Dalı harekatında görev alan askerlere destek amacıyla 10 ton narenciyeyi Hassa´daki sınır birliklerine gönderdi.
İskenderun´daki Ortodoks Klisesi ise Hatay Valiliğinin Zeytin dayı Harekatı kapsamında ev ve işyerlerine bayrak asılması çağrısı sonrası kilise duvarına Türk bayrağı astı.
İyi Parti Dörtyol İlçe Başkanı Sami İbişoğulları da yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: 'Afrin operasyonu kararlılıkla sürerken Türkiye ilk dört günde üç acı haber aldı. Afrin´de ilk şehidimiz Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, ikinci şehidimiz Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve önceki gün gelen acı haberle üçüncü şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı oldu. Zeytin Dalı Harekatı´nda Kilis´in Gülbaba köyünün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan evladımız Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan‘ın, devletin ailesine vereceği paranın, Telafer´deki Türkmen çocuklara okul yapımında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet etmesi tüm yurttaşlarımız gibi bizleri de derinden duygulandırdı. Vatanımızın bekası için Afrin´de Zeytin Dalı Harekatı´na katılan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı´da bu aziz topraklar için toprağa düşerek adlarını ebediyete yazdırdılar. Ya rabbi, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmalarda şehit olan kardeşlerimizin şahadetlerini kabul eyle. Ailelerine sabırlar ihsan eyle. Vatanımızı bölmek için uğraşan, askerimize kurşun sıkan, bizi birbirimize düşman etmek için çalışanları rezil et Yarabbi' görüşünü kaydetti.
İskenderun Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, Türkiye´nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör unsurlarını bertaraf etmek için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına destek vermek, harekata katılan mehmetçiklere moral desteği vermek amacıyla dağıttığı Türk bayrağını, ev ve işyerlerine asmasını istendi.
Reyhanlı´ya giden TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve meslek odalarının temsilcileri, Cilvegözü Sınır Kapısı ile sahra hastanesindeki askerlere baklava ikram etti. Reyhanlı Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ile görüşen heyet, bölgedeki durum hakkında bilgi aldı. Kaymakamlıkta gerçekleşen ziyarette bölgeye yapılan roket saldırıları hakkında konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 'Türkiye, bölgeyi terör örgütlerinden temizlemek ve huzuru sağlamak amacıyla, Suriye´nin toprak bütünlüğü çerçevesinde büyük bir operasyon yürütüyor. Son dönemde Suriye´ye komşu olan şehirlerimiz büyük bir sorumluluk üstlendi. Dünyanın Reyhanlı´dan, Hatay´dan alacağı büyük bir insanlık dersi var. Bu şehir Suriye´deki terörün bedelini de ödemiş bir şehir. Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü operasyonla, bu terörün belini de kıracağız' açıklamasını yaptı.
Hatay Sanayici ve İş İnsanları Derneği (HASİAD) Başkanı A. Gökhan Alkan ve YK üyeleri de, TSK´nın sınır güvenliğimizi korumak için başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu kapsamında Reyhanlı´yı ziyaret etti. Reyhanlı Kaymakamı Sayın Fatih Çobanoğlu, Reyhanlı Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Necmettin Zaroğlu ile görüşen HASİAD yöneticileri, son durumu hakkında bilgi aldı. Alkan, Suriye sınırında olan Reyhanlı´nın zaman zaman karşı taraftan atılan füzelerin hedefi olması dolayısıyla ilçe halkına geçmiş olsun dileklerini iletti ve Zeytin Dalı operasyonunu desteklediklerini, operasyonun bir an önce başarıyla sonuçlanmasını dilediklerini ifade etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04