´Zeytin Dalı´na destek sürüyor

TSK´nın, sınır ve sınırdaki kentlerin güvenliğini sağlamak amacıyla 20 Ocak´ta Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Afrin´e giren ve kenti kontrol eden TSK birlikleri, bölgede teröre yönelik

HATAY 20.03.2018 10:16:42 0
´Zeytin Dalı´na destek sürüyor

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından 18 Mart 2018 tarihinde, Türkiye-Suriye sınırında, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 743 kişi yakalandı. Sınırda, 231.735 adet uyuşturucu hap ile 10 adet elektronik malzemenin de ele geçirildiği belirtildi.
15 Mart tarahinde Afrin´de yaralanan bordo bereli Yarbay Mithat Dunca, Antakya´da tedavi gördüğü Hatay Devlet Hastanesi´ndeyaşamını yitirdi ve şehit oldu.

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci de, Zeytin Dalı Harekatı´na destek vermek üzere Hatay´a gelen Yalova Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa Ürkmez, Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Ali Sandıkçı ve beraberindeki heyeti ağırladı. Ziyarette, derneğin 48 ilde şubesi ve 24 ülkede de temsilciliğinin bulunduğunu ifade eden Ürkmez, “Devletimizin düzenlediği Zeytindalı Harekatı´nda askerlerimize, polislerimize, korucularımıza destek amaçlı, onların yanında olduğumuzu hissettirmek için geldik. Temennimiz inşallah şehidimiz olmaz, gazimiz olmaz. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Şehit ailelerimiz evlatlarını vatan topraklarına emanet etti, gazilerimiz bedenlerinden birer parçasını feda etti. Yeter ki vatan sağolsun' dedi. Konuklarını makamında ağırlayan Kimyeci de şunları söyledi: 'Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde mehmetçiğimiz, güvenlik güçlerimiz ülkemizdeki birlik beraberliği tesis etmek, vatandaşların güvenliğini sağlama amaçlı komşumuz Suriye sınırı boyunca terör koridoru oluşturulmasına karşı önce Fırat Kalkanı Harekatı, şu anda da Zeytin Dalı Harekatı kapsamında hem ülkemiz için hem de komşularımızın yaşadığı bölgede huzuru, barışı tesis etmek, güvenli bölge oluşturmak ve komşularımızın parçalanıp ufak ufak terörr devletleri ortamı oluşmaması için aynı zamanda ülkemizde bulunan yaklaşık 3.5 milyon misafir, ilde 500 bin misafirimiz vardı. Güvenli bölgelerin oluşturulmasına müteakip herkes kendi vatanına, toprağına dönme gayretinde. Bu uğurda gayret eden mehmetçiğimize şükranlarımı sunuyoruz.'
Kimyeci, Yalova Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Ürkmez´e Antakya´nın yöresel ürünleri ve Türk Bayrağı takdim etti. Ürkmez de Kimyeci´ye teşekkür plaketi verdi.


Anahtar Kelimeler: Zeytin Dalı destek sürüyor

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04