´Zeytin Dalı´na destek ziyareti

TSK´nın, Suriye´nin Afrin bölgesine yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Zeytin Dalı Harekatına ilişkin Hatay´a destek ziyaretleri de sürüyor.

HATAY 28.03.2018 10:16:31 0
´Zeytin Dalı´na destek ziyareti

 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgile göre, Türkiye-Suriye sınırında görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından 25 Mart 2018 tarihinde içerisinde, Suriye´den Türkiye´ye yasa dışı sınır geçişi teşebbüsünde bulunan 589 kişinin yakalandığı açıklandı.

Sendikadan karakola destek ziyareti
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Zeytin Dalı Harekatı´na destek vermek ve bölgedeki eğitim çalışanlarıyla bir araya gelmek amacıyla İskenderun, Hatay ve Kilis´te ziyaretlerde bulundu. İskenderun, Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı´da ziyaretlerde bulunan Geylan´a, sendikanın genel başkan yardımcıları M. Yaşar Şahindoğan ve Selahattin Dolğun da eşlik etti.
Sendikanın İskenderun´daki Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, Osmaniye Şube Başkanı Ahmet Kandemir ve şubelerimizin yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Geylan, Şırnak´ta helikopter kazasında şehit düşen İlker Acar´ın eşi Gülçin Acar´ı görev yaptığı Şirinyurt İlkokuluna taziye ziyaretinde de bulundu.

´Yeni bir var olma savaşının eşiğindeyiz´
Suriye´nin Afrin kenti karşısında bulunan Kırıkhan´ıni Güzelce Karakolunda görev yapan askerleri de ziyaret eden Geylan, Kırıkhan Beyazıt-i Bestami Tepesinde basın açıklaması yaptı. Geylan, şunları söyledi: 'Son dönemde yakın coğrafyamızda yaşananlara baktığımızda vatanı olmayanın huzurunun, geleceğinin ve namusunun da olmadığını görüyor. Vatanı işgal edilmiş, birlik ve bütünlüğünü kaybetmiş, birbirine düşmüş milletlerin bir enkaza dönüşmesinden, denizlerin azgın dalgalarında yitip giden canlardan, köşe başlarında satılığa çıkarılan hayatlardan insanlık adına utanç duyuyoruz. Bu gerçekler bizlere vatan sevgisinin bir erdem değil, bu coğrafyada hayatta kalmak için bir mecburiyet olduğunu ortaya koyuyor. Coğrafyamızda kan ve gözyaşının hâkim olduğu, savaş ve işgallerin hüküm sürdüğü, yanı başımızdaki ülkelerde dayanılmaz ve kabul edilemez acıların yaşandığı bu günlerde, ülkemiz üzerine oynan kirli oyunların da artık sıcak bir çatışmaya dönüştüğünü görmekteyiz. Sayısız şehidin kanlarıyla sulayıp, bir gül bahçesi misali toprağa serilen nice koç yiğitlerin cansız bedenleri pahasına vatan yaptığımız bu topraklarda, yeni bir var olma savaşının eşiğindeyiz. Tıpkı yüzlerce yıl süren Haçlı seferlerinde olduğu gibi, tıpkı geçtiğimiz asırda olduğu gibi yurdumuz, bugün de içeriden ve dışarıdan kahpece kuşatılmış, emperyalist hainler, maşa olarak kullandıkları terör örgütleri aracılığıyla, bizlere yeni bir bedel ödetme, her karış toprağında binlerce şehidin yattığı vatanımızı yeniden işgal etme peşine düşmüş durumdadır. Bölgemizde oynanan kirli oyunları nihayete erdirmek için Afrin´e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı operasyonunda elde edilen mutlak galibiyet Türk´ün bölgedeki gücü ve hakimiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Milletimiz ve binlerce yıldır sayısız şehidimizin kanıyla sulayarak vatan yaptığımız bu topraklar, hainlerin, bebek katili terör örgütlerinin, eli kanlı milletlerin yaktığı ateşle çepeçevre sarılmışken, şanlı ordumuz bütün hain planları bozmuştur. Mehmetçik Afrin´de, Türk milletinin kaderini yeniden yazmış,  bu topraklar üzerinde yeşerecek fidanlar için gövdelerini Amerikan roketlerine, Alman anti tank füzelerine, Fransız mayınlarına siper etmiştir. Kahramanlarımız, bizlere bedel ödetmeye çalışanlara hadlerini bildirmiş, bir asır önce Çanakkale´de olduğu gibi bugünde yedi düvele Türk´ün gücü ve kudretini göstermişlerdir. Birkaç çapulcuyu maşa olarak kullanıp, Türk´e diz çöktüreceklerini sananlar Afrin Operasyonuyla bir kere daha her bir askerimizin sinesinde 80 milyon yürek attığını görmüştür.'
Hassa´da Milli Eğitim Müdürü Abidin Bağeker ve sendikanın Hassa Temsilcisi Uğur Kaya, sendikanın Reyhanlı Temsilcisi Tuncay Ayten´i de ziyaret eden Geylan, Afrin harekatına ilişkin bilgi de aldı; 22 Mart 2018´de Afrin´de şehit düşen Harun Demiral´ın ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi.

Muhasebeciler odasından destek ziyareti
İskenderun Mali Müşavirler Odası Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Erdal Ata´ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretçilerini İskenderun´daki ´valilik çalışma ofisi´nde ağırlayan vali Ata, onlarla sohbet etti. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İskenderun Mali Müşavirler Odası Başkanı Yıldırım da, kabulünden dolayı vali Ata´ya teşekkür etti ve Zeytin Dalı Harekatına destek olmak için geldiklerini belirtti.

Sebze-meyvecilerden 200 bin liralık destek
Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Ceyhan Gündüz ve beraberindeki heyet, Hatay Valisi Erdal Ata´ya nezaket ve Zeytin Dalı Harekatına destek ziyaretinde bulundu. Dernek yönetimi ziyarette maddi destekte de bulundu. Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, vali Ata, ziyarette dernek başkanı Gündüz ve beraberindeki heyeti Hatay´da görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti, gösterdikleri nezaket ve Zeytin Dalı Harekatına yapmış oldukları maddi destek için teşekkür etti. Gündüz de, Hatay´a Zeytin Dalı Harekatına manevi yönden destek vermenin yanısıra esnafların katkılarıyla topladıkları 200 bin liralık desteği ulaştırmak amacıyla geldiklerini belirtti ve kabülden dolayı vali Ata´ya teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: Zeytin Dalı destek ziyareti

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22