´Zeytin dalı´na diyanet desteği

Hatay´a gelen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Hatay Valisi Erdal Ata´yı makamında ziyaret etti.

HATAY 17.02.2018 09:05:07 0
´Zeytin dalı´na diyanet desteği

Hatay Valiliği önünde vali Ata tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Valilik Şeref Defterini imzaladı ve valilik makamına geçti. Erbaş´ın ziyaretine Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez ve Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu da eşlik etti.

Ziyaretten memnuniet duyduğu ifade eden vali Ata, 'Sizi üç semavi dinin mabetlerinin sırt sırta durduğu, farklı kültür ve inançtan vatandaşlarımızın karşılıklı hoşgörü içerisinde kardeşçe ve huzurlu bir şekilde yaşadığı Hatay´da görmekten memnun olduğumu ifade etmek isterim” dedi. Elbaş´a Hatay´ın değerleri hakkında bilgi veren Ata, “Tüm ülkenin hatta dünyanın gözü burada, Zeytin Dalı Harekatıyla Türk Silahlı Kuvvetleri sadece o bölgedeki terör örgütü PYD/PKK/KCK/YPG/DEAŞ mensuplarını temizlemek için değil, o bölgedeki halkıda kurtarmak için oradalar. Bu da Türk milleti ve TSK´nın tarihte olduğu gibi mazlumlara sahip çıktığının bir göstergesidir. İnşallah Türk Silahlı kuvvetlerimiz bu görevini de başarıyla bitirecektir. Bu konuda halkımıza gösterdikleri yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, Biz; 81 milyon Türk milleti olarak bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Bir ricamızda basın mensuplarından olacak, operasyonun sağlıklı yürütülebilmesi ve orada görev yapan askerlerimizin güvenliği için güvenlik öncelikli yerlere izinsiz gidilmemesi ve oralarda bulunulmaması' dedi.
Hatay Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş da şunları söyledi: 'Hatay bizim için çok önemli bir şehrimiz. Din hizmetlerimiz ve din eğitimimizin daha iyi yapılabilmesi için zaman zaman illeri ziyaret ediyoruz. Özellikle Hatay´ı seçmemizin amacı şuanda sınır ötesinde askerlerimize destek olmak istemimiz. TSK´nın en kısa zamanda bu terör örgütlerini etkisiz hale getirip, zulme uğrayan kardeşlerimizi yardımcı olup, onları bu zulümden kurtarmalarını temenni ediyoruz, yüreğimiz, dualarımız onlarla.'


Anahtar Kelimeler: Zeytin dalı diyanet desteği

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,33% 0,21
  • EURO

    34,83% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2324,83% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00