Zeytin Dalı´na KKTC´den destek

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük, Din Görevlileri Sendikası (DİN GÖR-SEN) Genel Başkanı Süleyman Çakır ve Genel Sekreter Cengiz İşkey, Din Görevlileri Birliği (DİN GÖR-BİR) Genel B

HATAY 16.03.2018 10:05:20 0
Zeytin Dalı´na KKTC´den destek

Yürütülen kampanya kapsamında bin 974 kilo Kıbrıs hellim peyniri ve yardım paketlerini yardım paketlerini İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk öncülüğünde İskenderun 39´uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı´na teslim edildi.

Kampanya kapsamında yardım malzemeleriyle gelen KKTC heyeti İskenderun Kaymakamı Recep soytürk ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i de makamında ziyaret etti. Önceki gün gerçekleştirilen ziyarette KKTC´li heyet, Zeytin Dalı Harekâtı´nda görev yapan Mehmetçik´e destek amacıyla yardım kampanyası düzenlediklerini bildirdi. Ziyarete ilişkin İskenderun Kaymakamlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, heyetin “Kıbrıs Türkleri olarak bu haklı ve onurlu mücadelelerinde her zaman yüce Türk Devleti ve Milletinin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz” değerlendirmesine yer verildi.

Soytürk: Moral destek oluyor
KKTC´den harekata destek ziyaretini anlamlı bulduklarını ve memnuniyet duyduklarını kaydeden Kaymakam Soytürk de verilen desteklerin moral kaynağı oluşturduğunu söyledi. Kaymakam Soytürk, “Kadirşinas halkımızın bu desteğinin yanı sıra KKTC´nin de desteğini görmek bizlere ayrıca moral sağlamaktadır. KKTC´deki vatandaşlarımızın geçmiş dönemlerde çektiği sıkıntıları ve acıları biliyoruz. O dönemde yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı ile KKTC özgürlüğüne kavuşmuştu. Şimdi ise ülkemizin güvenliği ve milletimizin esenliği için önem arz eden Zeytindalı Harekâtı icra ediliyor. Bu harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterilmektedir” diye konuştu.

Sınır ziyareti ile sürecek
Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i de makamında ziyaret eden heyet adına yaptığı konuşmada KKTC Din İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Küçük, destek olmak amacı ile geldikleri, Hatay ve sınır bölgesinde çeşitli ziyaretlerde bulunacaklarını ifade etti. Küçük, “KKTC´den din görevlilerimizin selamını, muhabbetini getirdik. Afrin´de görev yapan askerlere manevi destek olmak için Kur´an-ı Kerim ve dualar okuyoruz. İndirilen hatmi şeriflerle, bütün bu manevi feyiz, bereket ve destekle Afrin´de görev yapan askerlerimize buradan dualarımızı gönderiyoruz” dedi.

Kars´lı Sanatçı Ali Ata´dan destek
Kars Sarıkamış doğumlu olan ve halen İstanbul´da yaşayan sanatçı Ali Ata, Hatay´a gelerek sınır ziyareti yaptı. Nenni Bebek isimli albümün gelirini Mehmetçik vakfına bağışlayan ve bu yıl yapacağı 20 konserin gelirini de Mehmetçik vakfına bağışlayacağını belirten Ali Ata, “Ordumuzun terörle mücadelesinde ayrım yapmaksızın askerimizin yanındayım. Onlara moral vermek için İstanbul´dan gelerek ziyarette bulundum” dedi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57