´Zeytin hasadı´ mozaiğinin replikası

Erzin´de gün yüzüne çıkarılan ilk zeytin hasadı mozaiğinin replikası (aynısı, kopyası), belediyenin sponsorluğunda Kadın Eli Kooperatif üyeleri tarafından tamamlandı.

GÜNCEL 24.02.2022 10:53:48 0
´Zeytin hasadı´ mozaiğinin replikası

İskenderun/SES

Erzin Kadın Eli Kooperatifi Başkanı Nagihan Ucel, doğadan çıkartılmış, doğal renkleriyle mermerden küçük taşlarla mozaik sanatını icra ettiklerini belirtti. Ucel, “Mozaik, kerpetenle doğal taşın buluştuğu kadim sanat. Erzin´de gün yüzüne çıkarılmış olan Türkiye´de ilk zeytin mozaiğinin replikasını çalıştık. Bir buçuk aylık çalışma sonucunda, son taşlarımızı yerine koyuyoruz. Bittiğinde mozaiğimiz Cumhuriyet Meydanında yerini alacak” dedi.
Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu´nun isteği üzerine ve belediyenin sponsorluğunda çalışmayı yaptıklarını ifade eden Ucel “Mozaik çalışmalarına devam edeceğiz. Yaptığımız zeytin hasadı replikası, üç parçadan oluşuyor. Zeytin hasadı mozaiğimizin diğer ikisi parçası da Erzin´in farklı noktalarına konulacak. Tamamlanan bu parçanın çapı, beş metrekareden oluşuyor. Çalışmada yaklaşık 70 kilo taş kullandık. Mozaik çıkartılırken, bazı yerlerindeki boşlukları toprak görüntüsüyle kapattık. Antik mozaik olduğu için de boşlukları dolduramayız. Bu alanda yapılan çalışmalar, üretilen ve üretilecek yeni mozaiklere, Kültür Bakanlığı destek verse Erzin´in tanıtımı için güzel olur” diye konuştu.

 


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10082,71%-0,11
  • DOLAR

    32,37% -0,14
  • EURO

    34,63% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2391,53% -1,78
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62