Zeytincilik Enstitüsü hangi ilçeye kurulacak?

Hassa ve Altınözü´nin ‘dinamikleri´ kendi ilçelerine istiyor

GÜNCEL 19.03.2020 10:33:16 0
Zeytincilik Enstitüsü hangi ilçeye kurulacak?

İskenderun/SES

İlk etapta Altınözü ilçesinde yapılması planlanan ve daha sonra iptal edilerek Hassa Bölgesine yapılacağı duyurulan Zeytin Enstitüsü´nün ihalesinin iptalinin ardında kurulacağı bölgenin yeniden altınözü olarak değişmesinden kaynaklandığı savunulurken, konu iki ilçe arasında polemiğe dönüştü. Bilindiği gibi
Sosyal medya hesaplarından yürütülen tartışmalarda, “Hassa ilçesine kurulması için ihalesi yapılan, Hassa Zeytin Enstitüsünün, bir takım kulis faaliyetleri ile iptal edilerek başka bir ilçemize alınması, biz Hassalıları derinden üzmüştür. İptal gerekçesinin hangi sebeple alındığı, bunun iptali için yoğun çaba sarfeden bazı kurum Başkan ve yöneticileri Hassamıza nasıl hesap vereceklerini merakla beklemekteyiz” ifadeleri paylaşılırken, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin´in de bu konudaki girişimleri hatırlatılarak eleştirildi. Kaldırdığı mesajının ekran görüntüsü paylaşılarak tepkilerin dile getirildiği Çinçin, “Değerli Zeytin ve Zeytinyağı üreticilerimiz, ilk etapta Zeytin Diyarı Altınözü İlçemizde yapılması planlanan ve daha sonra iptal edilerek Hassa Bölgesine yapılacağı duyurulan Zeytin Enstitüsü´nün odamızın girişimleri neticesinde ihale Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan tarafından iptal edilmiştir. Sayın Valimize duyarlılığından dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, Zeytin Diyarı Altınözü´müze hayırlı olmasını diliyoruz.” ifadesini belirtmişti.
Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, geçtiğimiz günlerde çıkan Zeytincilik Araştırma Enstitüsü´nün Hassa´da olacağına dair iddiaları cevaplamış, “Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırma ve Politikalar Genel Müdürümüz Sayın Özkan Kayacan beyefendiye Bölge Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Hacıoğlu ile birlikte ziyarette bulunduk. Sayın Genel Müdürümüz, ‘Zeytincilik Araştırma Enstitüsü´nün´ Zeytin Diyarı Altınözü ilçemizde yapılacağını ifade etti. Konuyu yakından takip eden ve bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Bölge Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Şanverdi başta olmak üzere Tarım Bakanlığımıza, Mahalle Muhtarlarımıza ve STK Temsilcilerimize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” açıklamasını yapmıştı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29