Zil çaldı ve eğitim başladı

İlk, orta ve liselerde okullar, bir buçuk yıl sonra açıldı ve yüz yüze eğitim başladı.

EĞITIM 7.09.2021 18:47:08 0
Zil çaldı ve eğitim başladı

Nesrin Geyik/İskenderun

 Birçok veli ise çocukların aşı olmaması nedeniyle korona nedeniyle endişe taşıdığını belirtiyor. sağlık bakanlığı ise aşılama yaşını 12 yaş üstüne kadar indirdiğini duyurdu.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, kentetki Oruç Reis İlkokulunda düzenlenen 2021-2022 eğitim-öğretim yılının açılış töreninde yeni ders yılının ilk zilini çaldı ve eğitimi başlattı.
İskenderun Oruç Reis İlkokulu´ndaki etkinliğe İskenderun Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, okul müdürü Necmettin Bişkin, okul yöneticileri, öğretmen öğrenci ve veliler de katıldı. Okulda katılımcılarla eğitim üzerine sohbet eden kaymakam Yönden, öğrenci ve velilerinin gurur ve coşkusunu paylaştı, herhangi bir istek ve ihtiyaçları üzerine fikir alışverişinde bulundu.
Kentte yeni eğitim yılı öncesinde kalp krizi sonrası İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Aydoğan´ın yaşamını yitirmesi üzerine eğitim camiasında buruk başladı. Kaymakam Yönden, geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonrası yaşamını yitiren İskenderun Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Murat Aydoğan´ın Sakarya Mahallesi´nde oturan ailesine ziyaret ederek, başsağlığı dileğini iletti ve acılarını paylaştı.

Belediyeden okullara düzenleme
Hatay Büyükşehir Belediyesi, ekiplerin, yeni eğitim öğretim yılı öncesi bazı okullarda bakım-onarım ve bahçe düzenleme çalışması gerçekleştirdiğini bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Uzun süredir kapalı olan okullardaki ağaçları budayıp gerekli görülen yerlerdeki alanlarda çevre düzenlemesi yaptı. Eğitime verilen katkının ülkenin geleceğine katkı sunmak olduğunu belirten ve bu anlayışla çalıştı. Okullardan gelen taleplere cevap vermeye devam edilecek' ifadesine yer verildi.

Eğitim yılı mesajları
Okulların açılması üzerine yeni eğitim yılı nedeniyle öğrenci, öğretmen ve velilere seslenen kaymakam Yönden, 'Öğrenciler, öğretmenler, yöneticiler, veliler ve eğitim camiasının, büyük emek sarf edeceği, özveri ve fedakârlıklarıyla donatacakları yeni bir eğitim ve öğretim yılını daha karşılamanın sevinç ve coşkusunu hep birlikte gönülden yaşıyoruz. Küresel ölçekte yaşanan covid-19 salgınının olumsuz etkilediği yaşamın kademeli olarak normalleşmesi ve eğitim öğretimin daha fazla aksamaması için alınan tedbirler ve kararlar çerçevesinde; 1-3 Eylül 2021 tarihleri itibariyle anaokulları ve okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul 1. sınıf öğrencilerine uyum haftası adı altında yüz yüze eğitim başlamış olmakla birlikte, ülke genelinde olduğu gibi ilçe genelinde de, 6 Eylül Pazartesi itibariyle resmi ve özel tüm okul ve kademelerde genel eğitim uygulaması başlamış olacaktır' ifadesine yer verdi. Açıklamasında öğretmenlere 'Varlıklarıyla dünyamıza anlam katan çocuklar ve yarınlarımız çok değerlidir. Onları eleştirel ve yaratıcı düşünen, irtibat/iletişim becerileri gelişmiş, sorgulayan, araştıran, sorun çözebilen, bilgi teknolojilerini kullanabilen, cesur ve girişimci bireyler olarak yetiştirmek sizlerin asli görevidir. Canımızdan çok daha kıymetli çocuklarımızı okullarımızda ve sınıflarımızda siz eğitimcilerimize emanet etmekten gurur duyuyor, bu eğitim ve öğretim yılının hep birlikte yeni mutluluklar ve başarılara tanık olunabilecek sağlıklı, huzurlu ve güzel bir yıl olmasını diliyorum' diye seslenen Yönden, öğrenci ve velilerine de şu düşüncesini iletti: 'Bu eğitim-öğretim yılında da yeteneklerinize ve isteklerinize göre yeni yeni başarılar tatmanızı arzularken; dersleriniz ve sorumluluklarınız başta olmak üzere sportif, sanatsal ve kültürel etkinliklerinizde özenli ve sistemli çalışmayı kendinize ilke edinmelisiniz. Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınız ile sevgi ve saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, azim ve gayretli öğrenciler olarak başarılı bir eğitim yılı geçireceğinize inanıyor, kucak dolusu sevgi ve muhabbetle gözlerinizden öpüyorum. Muhterem veliler; çocuklarımızın yetişmesinde sizlerin katkısı çok büyüktür. Olumlu, etkin ve yönlendirici destekleriniz marifetiyle kıymetli evlatlarınıza sağlayacağınız yaşam rehberliği ve göstereceğiniz alaka onların özgüvenlerinin artmasına katkı sağlayacağı şüphesiz olmakla birlikte, bu işlevi yaparken okul-aile işbirliği ve koordinasyon esasına dayalı olarak öğretmen ve okul yönetimi ile etkin bir iletişim köprüsü kurmak yerinde olacaktır. Geleceğimizin teminatı olan sevgili gençler; atanmış ve seçilmiş tüm genel ve yerel kurum yöneticileri ve çalışanlarıyla hepimiz sizlerin geleceği için, güçlü Türkiye´nin geleceği için varız. Eğitim öğretim yolunda atacağınız her adımınızın geleceğiniz adına hayırlı olmasını diliyor, sizleri çok seviyor ve hepinize başarılar diliyorum. Sağlıklı, huzurlu, mutlu yarınlar sizin olsun. Her şey gönlünüzce olsun.'
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, 'Eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık ve süreklilik isteyen bir süreçtir.Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid-19 pandemi dolayısıyla yüz yüze eğitimlere zorunlu olarak ara verilmişti. Pandemi ile mücadele de devletimiz ve milletimizle birlikte özverili bir süreç geçirdik ve mücadeleye devam ediyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve eğitime belediye olarak her zaman destek veriyoruz. Uzun süredir okullarından ayrı kalan çocuklarımızın rahat ve sağlıklı bir ortamda eğitim almaları için üzerimize düşenleri yapmaya devam ediyoruz. Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir' düşüncesini paylaştı.

Sendikadan tepki
Eğitim Sen Samandağ Eğitim Şube yönetimi de, koronavirüse karşı yeterli tedbir alınmadan okulların açılmasına tepki gösterdiği açıklamasında şunlara yer verdi: 'Okullar açılmış olmak için açılıyor. Özellikle salgın döneminde ne sınıf öğrenci sayıları açısından ne hijyen açısından ne yardımcı destek personeli, hizmetli açısından hazır olmadan açılıyor. Eğitim emekçilerinin salgın boyunca yaşadıkları hak kayıplarının yanı sıra, belirsizliğin, plansızlığın ve öngörüsüzlüğün hastalık boyutundaki stresi ile birlikte açılıyor. 35-40 kişilik sınıflarla ve çoğu okulun yaklaşık iki yıldır yapılmayan bugüne bırakılan tadilatlarıyla açılıyor. Eğitim emekçilerinin her geçen gün biraz daha törpülenen özlük hakları ile, ekonomik sıkıntıları ile, öğrencilerimizin fırsat eşitliğinin gaspı ile velilerin ceplerine göz dikilerek ve velilere, devlet okullarının bu hali ile özel okul dışında bir seçenek bırakmayarak açılıyor.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00