Zil, karne için çaldı

İskenderun´da 85 okulda yaklaşık 60 bin ilk, orta ve lise öğrencisi dün aldıkları karne ile 2018-2019 eğitim-öğretim yılını tamamladı.

GÜNCEL 15.06.2019 10:18:22 0
Zil, karne için çaldı

Nesrin Geyik/İskenderun

Eğitimini tamamlayan bazı öğrenciler bir üst derece okul ya da sınıfa geçerken, bazıları da liselerden mezun oldu ve üniversite adımını atma hazırlığını başlattı.
Eğitim döneminin tamamlanması dolayısıyla İskenderun Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu ve Ortaokulunda karne töreni düzenlendi. Törene İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte katıldı, karnelerini alan öğrencilere hediyelerini verdi. Kaymakam Yönden, tören sonrası yaptığı değerlendirmede, “2018-2019 Eğitim öğretim sonu itibariyle, Suçıkağı Paşa Karaca ilkokulu ve Ortaokulunun Karne törenine katılarak öğrencilerimizin karne almanın heyecanının sevinç ve mutluluğunu gönülden birlikte yaşadık. Tüm öğrencilerimizin tatillerinin sağlıklı ve güzel geçmesini diliyorum” dedi.
Eğitim-öğretim döneminin sona ermesi dolayısıyla törene katılan belediye Başkanı Tosyalı da belediyeciliğin sadece alt ya da üst yapı hizmetleri veren bir kurum olmadığını hatırlatarak, “Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Öğrencilerimiz karnelerini aldılar ve yaz tatiline girdiler. Bizlerde öğrencilerimize karne hediyesi olarak içerisinde kitap bulunan eğitici ve öğretici kırtasiye materyalleri hediye ettik. Sene boyunca büyük gayretlerle eğitim dönemini tamamlayan ve geleceğimiz olan öğrencilerimizi ufakta olsa bir hediyeyle sevindirmek istedik. Tüm çocuklarımıza ve eğitimcilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

Köseoğlu´ndan yılsonu mesajı
İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, yılsonu dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Karnedeki notlar sadece çocuğun değil aynı zamanda anne-baba, öğretmenler, okul ve sosyal çevrenin de etkisini taşımaktadır” dedi. Eğitimcilere ve velilere de seslenen Köseoğlu´nun mesajı şöyle: “Sevgili öğrenciler, değerli veliler ve çalışma arkadaşlarım, 2018-2019 eğitim öğretim yılını tamamlamış bulunmaktayız. Bu eğitim-öğretim döneminde başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve diğer tüm eğitim paydaşları yoğun ve yorucu bir süreç yaşamışlardır. Velilerimizin, karneleri değerlendirirken öğrencilerin kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınmaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Yaz Tatilinde öğrencilere, test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir. Bu çerçevede, kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır. Geleceğin donanımlı nesillerinin yetiştirilmesinde her türlü emeği esirgemeyen ve huzurlu, sakin, başarılı bir dönemi öğrencilerimizin huzuruna sunan başta okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, tüm eğitim çalışanlarına teşekkür eder, öğrencilerimize iyi tatiller dilerim.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00