Zil, yarı yıl tatiline çaldı

İlk, orta ve lise öğrencilere dün aldığı karnelerle yarı yıl tatiline girdi. İskenderun´da 65 bine yakın öğrenci ve iki bin dolayında da eğitimci de bugünden itibaren 15 günlük yarı yıl tatiline girdi. Tatil 15 gün sürecek ve okulla

EĞITIM 19.01.2018 17:30:35 0
Zil, yarı yıl tatiline çaldı

Berkay Arıkan/İskenderun

Uzmanlar velileri, karne notları konusunda çocuklarına olumlu ve onların çalışmasını debtekleyici yaklaşımda bulunması çağrısını sürdürdü, uyarmayı sürdürdü. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de, yarı yıl tatiline ilişkin yaptığı değerlendirmede, öğretmenlere, çocuklara kitap okuması ve dinlenmesini tavsiye edilmesini önerirken, öğrencilere de, eğitimde başarının temel sırrının, sistemli, planlı çalışma ve disiplin olduğunu belirtmişti. Sığınmacı olarak Hatay´da bulunan Suriyeli öğrenciler karne aldı. Suriyeli öğrenciler, devlet okulları ya da Suriyeliler için açılan geçici eğitim merkezlerinde eğitim alıyor.
Türk Eğitim-Sen Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Solğun, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının dün sona erdiğini anımsattı. Eğitim yılının eğitimci ve öğrenciler açısından sınav sistemleri konusunda bazı değişikliklerle başladığını, TEOG´un kaldırıldığını, yeni lise geçiş sisteminin getirildiğini, üniversiteye giriş sisteminde önemli değişiklikler yapıldığını anımsatan Solğun, ortaöğretim ve üniversiteye girişteki değişiklerde nasıl dönüşler alacağının önümüzdeki süreçte görüleceğini ifade etti. Bu yarıyıl da atama bekleyen öğretmenlerin taleplerinin karşılanmadığını, söz verilen ek 10 bin atamanın yerine getirilmediğini belirten Solğun, 'Öğretmen açığı yine ücretli öğretmenler eliyle giderilmektedir. Kalabalık sınıflar, fiziki mekân yetersizlikleri, okullaşma oranlarının düşüklüğü, okullarda şiddet yine bu yarı yıla damga vuran konular arasında yer almıştır. İl içi özür tayini bekleyenler mağdur edilmiştir. Alan değişikliği sınırlı tutulmuştur. Bu sorunlar milli eğitimde giderek büyüyen kartopuna dönüşmüştür' açıklamasını yaptı. Solğun, şunları belirtti: 'Türkiye´deki öğretmen ihtiyacını sadece ders yüküne göre belirlerseniz, hata yapmış olursunuz. Atama bekleyen öğretmenleri akşamları ya da hafta sonları destekleme kurslarında ya da okul dışında da eğitim-öğretim faaliyetlerini takip etmeleri için görevlendirebiliriz. Bakanlık tüm bunları projelendirerek, Türkiye´nin öğretmen açığı ve atama bekleyen öğretmen problemini çözebilir.'
Hatay Büyükşehir Belediyesi Sosyal Doku ekipleri, karne ve başarı belgesi alan öğrencileri kutladı ve onlara hediye verdi. HBB ekipleri, öğrencilere boyama kitabı, kırtasiye malzemesi, diş fırçası ve diş macunu hediye etti; öğrencilere tatili iyi değerlendirilmesi ve bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, yarı yıl tatili nedeniyle yaptığı açıklamada, eğitim camiasına, öğrenci ve velilere sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir tatili geçirmelerini temenni etti.


Anahtar Kelimeler: yarı tatiline çaldı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23