Ziraat bahçesine iki soru önergesi

Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, kentteki Ziraat Bahçesine Şehir Hastanesi yapımına ilişkin çalışmayı, soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

İSKENDERUN 28.03.2018 10:19:46 0
Ziraat bahçesine iki soru önergesi



Akın Bodur/İskenderun
Ziraat Bahçesinin, İskenderun´un en büyük yeşil alanlarından biri olduğunu anımsatan Dudu, 'Küresel ısınmanın etkilerini daha fazla hissettiğimiz ülkemizde, iklimin giderek kurak bir hal alması çok dikkat çekicidir. Orman varlığımız ve yeşil alanlarımız giderek azalırken, hızlı, plansız ve çarpık kentleşme temiz havayı da tüketmeye başlamıştır. Giderek büyüyen bu sorun; özellikle kentlerde yaşayan vatandaşlarımızın ruhsal ve bedensel sağlığını tehdit etmektedir. Sağlıklı kentleşme, sürdürülebilir çevre ve kalkınma ile mümkündür. Oksijenin tükendiği bir kentte, yurttaşların sağlıklı yaşam imkanları da azalmaktadır. Bu yüzden kentlerin içindeki parkları ve yeşil alanları korumak; aynı zamanda geleceğimizi de güvence altına almak demektir. New York´ta Central Park, İngiltere´de Hyde Park, Tokya´da Ueno Park, Meksiko´da Chapultepec Parkı; halkın kent içinde kentten kaçabildiği çok büyük yeşil alanlardır. Kent gürültüsünü, stresini yutan bu büyük parklar; aynı zamanda halkın en önemli yaşam alanlarıdır. İskenderun´un Aşkarbeyli mıntıkasında mülkiyeti hazine arazisi adına kayıtlı olan ve halen kent imar planlarında ´Kültür Parkı´ olarak görülen 237.369,79 metrekare büyüklüğündeki parselin 80 bin metrekarelik bölümünün şehir hastanesi yapılmak üzere Sağlık Bakanlığı´na tahsis edildiğini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz' değerlermesini yaptı.

Milletvekili Dudu, TBMM Başkanlığına verdiği, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin ayrı ayrı yanıtlamasını istediği iki ayrı önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü´nde İmar planı değişikliği kararının henüz yapılmadığını öğrendik. Bu çerçevede; henüz imar planı değişikliği yapılmadan şehir hastanesi yapımı için yeşil alan olmayan başka bir arazinin tahsisi için girişimlerde bulunur musunuz? İskenderun halkının nefes aldığı Ziraat Bahçesi´nin 237 dönüm arazisinin bir bütün olarak korunması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile temasa geçer misiniz? Şehir hastaneleri genelde kent merkezlerinde değil, trafik sıkışıklığının yaşanmadığı dış çeperlerde düşünülmektedir. Bu yüzden İskenderun kent merkezindeki trafik yoğunluğunun dikkate alınarak, şehir hastanesi için kentin biraz daha dışında alternatif arazi arayışınız var mıdır? Dünya Sağlık Örgütü´nün belirlediği kişi başına 10-15 metrekare yeşil alanın düşmesi için ilgili bakanlıklarla ortak projeleriniz var mıdır? Ziraat Bahçesi´nin korunması için Hatay Barosu, Tabip Odası, Mimar ve Mühendis Odaları ile İskenderun Çevre Koruma Derneği bir süredir kampanya yürütmektedir. Halktan büyük destek gören bu kampanyayı ve İskenderunluların endişelerini dikkate alacak mısınız? Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti ile sağlıklı çevrede yaşama ve nefes alma hakkı arasında seçim yapmaya zorlanması anayasaya uygun mudur?'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23