Ziraat bahçesine ön tahsis

İki yılda proje hazırlayıp, yatırım yapılmazsa tahsis kalkacak

GÜNCEL 14.12.2019 09:54:50 0
Ziraat bahçesine ön tahsis

 Çevre ve Şehircilik Bakan Murat Kurum tarafından, bakanlığın Hatay İl Müdürlüğünün 06 Aralık 2019 tarih ve 34484 sayılı yazısı üzerine İskenderun´da daha önce de belediyeye tahsis edilen 237.369 metrekarelik Ziraat Bahçesi alanını, bir kez daha iki yıl süreyle belediyeye ön tahsisi yapıldı. Tahsis kararında, 'Hazineye ait Kültür Parkı vasıflı 237.369, 79 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, yapılacak planla getirilecek olan kullanım kararlarına uygun şekilde kullanılması, ticari amaçla kullanılmaması, üçüncü kişilere ticari ya da gayri ticari amaçla kullandırılmaması/devredilmemisi, tahsisli idarenin ilgili mevzuatları ile belirlenen ve alınması zorunlu olan gelirler dışında her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ücret alınmayarak kamunun bedelsiz olarak faydalanmasına açık tutulması, bu hususlar dışında ticari amaca yönelik ünitelerin söz konusu ve zorunlu olması durumunda ise Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 67, 70 ve 73/A maddelerine göre işlem yapılması kaydıyla, 5018 sayılı kannun 47. maddesi ile 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101. maddesinin birinci fıkrasının ç bendi uyarınca Millet Parkı ve Sosyal Donatı Alanı yapılmak üzere, İskenderun Belediye Başkanlığı adına 2 yıl süreli ön tahsisi uygun görülmüştür' ifadesine yer verildi.

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun´da 237.369 metrekarelik Ziraat Bahçesi alanı bir kez daha belediyeye tahsis edildi. Daha önce, belediyenin bir önceki döneminde, 10 yıl süreyle İskenderun Belediyesine tahsis edilen ancak, Sağlık Bakanlığının alana Yeni Devlet Hastanesi yapımının planlaması üzerine kaldılan tahsis, bu kez 2 yıl süreyle ön tahsis olarak yapıldı.

Bakanlık, tahsisi şartlı yaptı
Çevre ve Şehircilik Hatay İl Müdürlüğünün 06 Aralık 2019 tarih ve 34484 sayılı yazısına 11 Aralık 2019 tarih ve bakan Murat Kurum imzalı yazıyla yanıt veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 237.369, 79 metrekarelik alanın hazineye ait olup, ´kültür Park´ vasfına sahip olduğunu ifade edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum´un imzaladığı ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Hatay Valiliğine gönderilen iki yıllık tahsis yazısında, '... üzerinde muhtelif yapılan ve kullanımlar bulunan Hazineye ait Kültür Parkı vasıflı 2572 ada 2 parsel numaralı 237.369, 79 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, yapılacak planla getirilecek olan kullanım kararlarına uygun şekilde kullanılması, ticari amaçla kullanılmaması, üçüncü kişilere ticari ya da gayri ticari amaçla kullandırılmaması/devredilmemisi, tahsisli idarenin ilgili mevzuatları ile belirlenen ve alınması zorunlu olan gelirler dışında her ne ad altında olursa olsun herhangi bir ücret alınmayarak kamunun bedelsiz olarak faydalanmasına açık tutulması, bu hususlar dışında ticari amaca yönelik ünitelerin söz konusu ve zorunlu olması durumunda ise Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 67, 70 ve 73/A maddelerine göre işlem yapılması kaydıyla, 5018 sayılı kannun 47. maddesi ile 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101. maddesinin birinci fıkrasının ç bendi uyarınca Millet Parkı ve Sosyal Donatı Alanı yapılmak üzere, İskenderun Belediye Başkanlığı adına 2 yıl süreli ön tahsisi uygun görülmüştür. Söz konusu taşınmazın 2 yıl süre içerisinde projesinin hazırlanması, yatırım programına alınması ve tesis/bina inşaatlarına başlanılması halinde ön tahsisin hizmet süresince devamı için kesin tahsise dönüştürülmesi yönünde talepte bulunulacaktır. Aksi halde tahsis işlemi herhangi bir işleme ve yazışmaya gerek olmaksızın kendiliğinden kalkmış sayılacaktır' ifadesine yer verildi.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, kentte ziraat bahçesi olarak bilinen alanın belediyesine tahsis edildiğini belirtiği ve İskenderun´a değer katacak her şey için tüm güçleri ile çalıştıklarını kaydettiği yazılı açıklamasında, 'Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve benim girişimlerimle; Ziraat Bahçesi olarak bilinen 237.369 metrekarelik gayrimenkulun Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belediyemize tahsisi yapılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun. İskenderun´a değer' ifadesine yer verdi.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29