Ziraat Mühendisleri seçime gidiyor

Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi, olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Hatay Şubesi´ne kayıtlı 900 civarında Ziraat Mühendisi hafta sonu yeni başkan ve yönetimi belirleyecek.

21.12.2017 09:51:00 0
Ziraat Mühendisleri seçime gidiyor

Sadet Berkyürek/SES

Etkin Ziraat Mühendisleri grubu adına Oda başkanlığına adaylığını açıklayan Ziraat Yüksek Mühendisi Mithat Karanlık, üyelere seçimlere katılmaları çağrısında bulundu. Şube Başkanı Ahmet Sever de yeniden adaylığını açıklayarak, yeni döneme hazır olduklarını belirtti.

Karanlık: Seçimlere katılın
Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanlığı´na adaylığını açıklayan Ziraat Yüksek Mühendisi Mithat Karanlık oda seçimlerinde tüm oda mensuplarını kongreye katılmaya ve oy kullanmaya davet etti.
Etkin Ziraat Mühendisleri grubu adına oda başkanlığına aday olduğunu belirten Karanlık, “Odamızın Hatay´da daha etkin, çözüm odaklı. Üyeleri ile sürekli iletişim halında olan ve ulusal bazdaki platformlarda yer alan bir yapıya kavuşturmak amacıyla yola çıktık, gücümüzü üyelerimizden alacağız ilkesiyle hareket ediyoruz ve bunun için tüm üyelerimizi Pazar günü yapılacak olan seçimlerde oy kullanmaya davet ediyoruz” dedi. Karanlık; tarımın çeşitli sorunlarla yüz yüze kaldığı son süreçte ziraat mühendisliğinin öneminin giderek arttırdığını buna paralel olarak Odanın etkinliğini de arttırarak ziraat mühendislerinin ve ilaç bayilerinin yaşadığı sorunların giderilmesi, çalışmalara ek tarımla ilgili doğru çözüm önerileri sunmak, yerel bazda üreticilerin karşılaştığı sorunları gündeme taşımayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Başkan Sever: Yeni döneme hazırız
Ziraat Mühendisleri Odası Hatay Şube Başkanı Ahmet Sever, 1970 yılında temsilcilik ile başlayan aktivitenin 1998 yılında Oda´ya dönüştüğünü, Hatay Şubesi´ne kayıtlı 900 civarında Ziraat Mühendisi ile yollarına devam ettiklerini belirtti. Yeni döneme de hazır oldukları mesajını veren Ahmet Sever, hizmetlerde ayırım olmaksızın, mobil ve inmobil olarak iş ve işlemlerin anında yerine getirildiğini kaydetti.
Yönetim kurullarında görev alan üyelerin, ‘tüm tarım paydaşlarının içinde; yetki, bilgi ve hizmet üretme yetenekleri dikkate alınarak özenle seçildiğini´ de kaydeden Sever, şunları ifade etti: “Yönetim Kurulu çalışmaları, genel merkez çalışmaları ile eşzamanlı ve tüzükte belirtilen çevreler içerisinde yapılmaktadır. Kamu kurulu niteliği göz önüne alınarak, hareket tarzı belirli sınırlar içerisinde yapılabilmektedir. Reflekslerimiz, Türk tarımının geçmişi, mevcut durumu ve geleceğine göre şekillenmektedir. Bu amaçla yapılan çalışmalar, sahada çalışan üyelerin ihtiyaçlarına göre, eğitim-araştırma ve üniversitelerin bilgi birikimlerinden üyelerimize katkı sağlayacak, çalışmalarına ışık tutabilecek konularda toplanmaktadır.”


"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

İş dünyasının talebi 'mücbir sebep'

Belen'de makam koltuğuna Aybüke oturdu

Çocuk başkanlar istemlerini sıraladı

  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,46% 0,31
  • EURO

    34,69% 0,43
  • GRAM ALTIN

    2418,55% 1,62
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00