'Zor günleri beraber atlatmalıyız'

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, ülkedemi ekonomik kriz ya da sıkıntının aşılması için vatandaş ve esnafa birlikte olma çağrıdsı yaptı.

GÜNCEL 12.10.2018 11:59:42 0

İskenderun/SES

 Belen Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Vurucu şunları belirtti: 'Zor günleri beraber atlatacağız ve Türkiye kazanacak. Vatandaşlar ve esnaftan ricamız, topyekun plana uymayan işletmeleri bize bildirmeniz. Dış güçler ülkemiz ekonomisi üzerinden oynadığı hain oyunlar gördüğünüz gibi artık etkisini yitiriyor. Hazine ve Maliye Bakanımız Enflasyonla Topyekûn Mücadele Planı açıkladı. Bu plana göre en az yüzde 10 indirim kampanyası başladı. Kampanyaya katılan firmalarımız belirlenen logo ile birlikte asgari yüzde10 indirim uygulayacak. Et ve Süt Kurumu, Toprak Mahsulleri Ofisi, Çaykur ve market zincirleri de iki ay süre ile bu indirimi uygulayacak firmalar arasında. Bankalar da kredi faizlerinde yüzde 10 indirim yapacak. İşletmelere destek verilerek işçi çıkarmalarının önüne geçilecek, Hal Yasası değişecek ve fiyat takibi ürün gözetim sistemiyle takip edilerek komisyonculuk kaldırılacak, yıl sonuna kadar elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak. Enflasyonla topyekûn mücadele programının ülkemizde gözle görülür bir rahatlama sağlayacağından eminim. Vatandaşlardan ve esnaftan ricam logosuz gördükleri ürünleri veya normalin üstünden fiyat artışlarını bizlere bildirerek ülkelerine destek olmalarıdır. Fırsatçılara ve stokçulara mahal vermemek adına bir olmalı ve bu zor günleri beraber atlatmalıyız. Biliyoruz ki bu tür oyunlar her daim yaşanacak ve ülkemizin üzerindeki akbabaları def etmek yine bizlere düşecektir. Bizlerde üstümüze düşeni yapacak ve her daim devletimizin yanında olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın da üstüne basa basa söylediği gibi, ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz ve ekonomi tetikçilerine teslim olmayacağız.”

Arsuz´da fiyatlara zabıta denetlemesi
Arsuz Belediyesi, zabıta ekiplerinin, bazı ürünlerin fiyatlarında fahiş artış yapılarak ‘Haksız Kazanç´ elde edilmesini engellemek amacıyla denetim yapmayı sürdürdüğünü bildirdi. Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Arsuz Belediyesi Zabıta Müdürü Sinan Altan, ekiplerin marke, giyim, gıda üretimi yapan işletmeler, fırınlar ve manavlarda denetim yaptığını belirtti. Ürünlerin geliş faturaları ile fiyat etiketleri arasındaki fark dâhil olmak üzere, birçok ayrıntıya dikkat edilerek, halkın mağdur edilmesinin önüne geçmek için çalıştığnı anlatan Altan, denetimlerde işletme yetkililerinin de uyardığı kaydedildi. Açıklamaya göre Altan şunları söyledi: “Tüketici haklarının korunması amacıyla yaptığımız denetimleri sıklaştırdık. Hemşerilerimizin, özellikle hijyen, tüketici haklarının korunması ve haksız fiyat artışlarıyla vatandaşı mağdur eden işletmeleri ihbar etmesini istiyoruz. Halk sağlığı konusundaki hassasiyetimiz kadar fiyat standardı hassasiyetlerinin de takipçisi olmaya devam edeceğiz. Son fiyat değişikliğinin ne zaman yapıldığını, yerli üretim logolarının konulup konulmadığını kontrol ediyoruz. Ticari Uygulamalar Yönetmeliği´ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak haksız fiyat artışı yapılmaması gerektiğini işyerlerine bildiriyoruz. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere ziyaretlerimiz sürecek.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57