´Zorunlu belge´ bilgilendirmesi

Zorunlu Mesleki Yeterlilik belgesi ile ilgili TOBB MEYBEM A.Ş. Genel müdürü Saygın Babacan, İskenderun´da bilgilendirmede bulundu.

EKONOMI 2.02.2019 09:06:19 0
´Zorunlu belge´ bilgilendirmesi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası İTSO´da oda yönetimine bilgi veren Babacan, meslek kollarında alınması gereken zorunlu belgeleri anlattı.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 yılında Çalışma Bakanlığı tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması zorunla hale getirilirken, bu konuda Hatay´da da TOBB MEYBEM A.Ş çalışmalarına başladı.
TOBB MEYBEM olarak Hatay´da temsilciliklerinin bulunduğunu, Antakya´da kurs verildiğini ifade eden Babacan, açıklamaya göre şunları söyledi: 'Türkiye´deki temsilciliklerimizde uygulamalar devam etmektedir. Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması, Çalışma Bakanlığı tarafından 2015 yılında zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda 117 tehlikeli ve çok tehlikeli meslekte belge alma zorunluluğu aranıyor. Galericiler, emlak komisyoncuları ve servis şoförlerinde de belge alma zorunluluğu aranıyor. Bu belgelerin iş verenlere yönelik avantajları da mevcut. Yöre, sanayi bölgesi olduğu için bir çok iş kolu tehlikeli ve çok tehlikeli iş kollarında yer alıyor. Bu nedenle mesleki yeterlilik belgesinin alınması da artık kaçınılmaz hale geldi. Sınav belgelendirme süreci ise şöyle işliyor; Mesleki yeterlilik sınavı için başvuru, başvurunun değerlendirilmesi, sınav planlaması, teorik sınav, performans sınavı ve belgelendirme. Bu süreç kamera kaydına alınıyor.'
İTSO içerisinde de temsilcilik ofisinin faaliyete başlayacağını anlatan Babacan, 'Bölgedeki firmalara daha hızlı hizmet edebilmek adına çalışmalar yapılmakta. Temennimiz firmalarımızın bu imkânlardan faydalanmaları ve zorunlu olan bu belgeleri bir an önce almaları. TOBB olarak verilen bu hizmetlerden faydalanılması sizler için avantajdır.'


Anahtar Kelimeler: Zorunlu belge bilgilendirmesi

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22