Mükremin KURTCEPHE


ELEKTRİK&SU BORCUNU ÖDE(YEME)ME

Mükremin KURTCEPHE


65+ yaşında olduğum için, zoraki ev tutuklularından sayılmaktayız. ‘Şikâyetçi misin?´ derseniz elbette değilim. Diğer zamanlarda, orada burada fink atıp, sosyete partilerinde görünmediğimizden, yokluğu hissedilenlerden değiliz. Nasıl olsa evde internet de, bilgisayar da var. Şimdilik ikisi de çalışmakta. Televizyon da var ama seyredecek doğru dürüst film yayınlamıyorlar. O nedenle genellikle kapalı durmakta.

Benim yaşımdaki arkadaşlarımın birçoğu cep telefonundan mesaj göndermeyi bile beceremeyip, öğrenmek için de bir gayret göstermezler. Özümün hem bilgisayar kullanıp hem de gazetede köşe yazmamdan arada bir gaz verirler… ‘Niye yazmıyorsun? Yazdın da gazete mi basmıyor?´ gibi gereksiz sorularla güya sıkıştırmaya çalışırlar. Sanırlar ki yetkili makamda oturanlar mahalli gazeteleri okumadan kahvelerini çaylarını içmeyip, işlerine başlamazlar. Gözlemlerime göre buradan bakınca kazın ayağı hiçte öyle görünmüyor.

Okuyuculardan gelen şikâyetlerin birçoğu HBB´den (Hatay Büyükşehir Belediyesi). Sivrisinekler yüzünden bahçeye çıkıp oturamıyorlarmış gibi benzeri ufak tefek sorunlar için ararlar. Gazeteye hiçbir faydası olmayan okuyucuyu velinimetten saymadığımdan, bazılarının ağızlarının payını o saat veririm.

“Ben oy vermedim. Sen oy verdin. Şimdi de şikâyet ediyorsun. Genel merkezi ara, şikâyetini oraya bildir.” derim. En fazla sorun da HATSU´dan gelir. Neymiş? “Su borcunu internet üzerinden yatıramıyormuş. HBB´nin beceriksiz bilişimcileri siteyi aktifleştirip, çalıştıramıyormuş.” Terbiyemi bozup ta “Maaşını aldığın bankanın sitesine girip oradan yatırsana aval” demem.

Maho´nun oğlunu yıllardır HBB´ye aldırma sözü verip de aldıramadığı için, şimdilerde telefonuma bile bakmayan, eski yoldaş, İskenderunluların CHP temsilciliğinde medarı iftiharları, Hasan Bıçakçı´ya watsaptan mektup yazar, “HATSU´nun ödeme sitesi çalışmıyormuş, yetkililer uyuyor mu?” diye bildiririm. Gerisini de takip etmem. Ne de olsa Ekmeleddin´lerine de oy vermedim, Lütfü hocalarına da. “Oy mu verdin de hizmet istiyorsun deseler ne diyeceğim?”

Koronavirüs yüzünden, yaş haddi nedeniyle, çarşı pazarda gezmemiz yasaklandığından, elektrik ve su borcunu ödemek için Enerjisa sitesine girdim. Kendi borcumu ödedim. Komşunun borcunu ödemeye çalıştım, ne mümkün? Sistemi öyle ayarlamışlar ki, başkasının borcunu ödemeye izin vermiyor. Gidip bankanın sitesine girip oradan ödedim. Orada da öyle bilâ bedel ödeme yokmuş. 2.50.TL hizmet bedeli diye anında kestiler. HATSU ödeme sitesi ben girdiğimde hakkaten çalışmıyordu.