'Enerji çözümleri çalıştayı', İSTE´de yapıldı

İskenderun Teknik Üniversitesi´nin (İSTE) düzenlediği 'Türkiye enerji çözümleri çalıştayı', uzman akademisyen, araştırmacı, sanayici ve bürokratların katılımıyla yapıldı.

GÜNCEL 28.03.2019 09:48:16 0

Nesrin Geyik/İskenderun

 İki gün süren çalıştayda, üç oturum ve bir panel yapıldı, Türkiye´nin enerji sorunları ve çözüm önerileri sunuldu.
Prof. Dr. Arif Hepbaşlı´nın yürütücülüğündeki ilk oturumda Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta, “Türkiye Yenilenebilir Enerji Görünümü ve Yeni Trendler” konulu sunum yaptı. Usta, sunumunda, Dünya´da ve Türkiye´de enerji kullanımları hakkında bilgileri paylaştı. Kanada Ontario Institute of Technology (UOIT) Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer de, çalıştayın Türkiye için bir yol haritası olacağını söyledi. Türkiye´nin kendi ihtiyaçlarını karşılayacak enerji çözümleri getirmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Dinçer, ülke olarak enerji teknolojilerine hâkim olunması gerektiğini ifade ederek, Türkiye´nin silah ve savunma sanayisindeki çalışmalarını iyi bulduğunu söyledi. Dinçer, 'Bu çalışmaların daha da artırılması gerekiyor. Olayın sadece savunma boyutu değil, enerji boyutu, tıp boyutu gibi bütün boyutlara taşınması ve bunların tamamen entegre boyutta ülkenin teknolojik kabiliyetlerini kazanacak şekilde birlikte çalışması gerekiyor' dedi. EÜAŞ (Elektrik Üretim Anonim Şirketi) Genel Müdürü İzzet Alagöz ise “Dünya ve Türkiye Enerji Görünümü, Dünya Enerji Piyasasında Bir Oyuncu Olarak Türkiye” konulu sunumla enerji sektörünün bilinmeyenleri ve Türkiye´de enerji sektörünü anlattı. İSTE Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Baltacıoğlu da çalıştayda yaptığı konuşmada, dünyai ve ülkemizdeki nükleer enerji, çevresel faktörler ve nükleer santrallerin katkıları hakkında bilgi paylaştı. Türkiye´de 61´i aktif 81 teknopark olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kadir Aydın de, teknoparkların üniversite-sanayi işbirliği ve enerji alanında bilimsel ve teknolojik projelerin geliştirilmesi için önemli olduğunu anlattı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Midilli, savunma sanayi ve malzemeleri hakkında; Alper Isıl İşlem A.Ş Genel Müdürü Hasan Çep ve Vestas Türkiye Operasyon Müdürü Şahin Arıöz, Hatay ve Türkiye´nin potansiyel enerji çözümlerine yaklaşımlarını katılımcılarla paylaştı.
Üniversitenin öncelikli araştırma alanlarından birinin ‘enerji´ olduğunu belirten İSTE Rektörü Türkay Dereli, çalıştayın açılışında konuşmada, 'Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü, Enerji Enstitüsü ve konuya odaklanan araştırmacılarla bilimsel ve teknolojik projeler üretiyoruz. Öğrenci topluluklarımız da elektrikli ve hidrojen enerjisi ile çalışan otomobil üretimi projeleri ile sürece katkı yapıyor. Çalıştayın ülkenin enerji alanındaki gelecek stratejilerinin üretilmesinde önemli bir işlev üstleneceğine inanıyorum'” dedi. Çalıştaya katılanlar yörenin tarihi ve doğal güzelliklerine sahip bölgeleri de ziyaret etti.


Erzin AKP'de başkan Musa Kürtül

Güzelmansur: Mücbir sebep, en az iki yıl uzatılmalı

TBMM’de ‘Hatay’a sahip çıkın’ çağrısı

Çalışkan, depremzedelere vergi affı istedi

İskenderun'da trafikten incelemesi

HBB'den 2 milyonluk lokum ihalesi

AKP Kırıkhan'da başkan değişti, Hassa'da değişmedi

Hak sahipliği için 2 günlük ek süre

"Kira yardımı, tapuyu verene" mi?

İskenderun'da 'silahlı tehdit' operasyonu

Akçalı'da ilkokula kütüphane

Nardüzü Ortaokulu'na kütüphane

Depremde ölenlerin anısına fidan

Süheyla Sultan gemisi barınaktan ayrıldı

İskenderunlu kadınlar yendi

  • BIST 100

    9629,75%0,84
  • DOLAR

    34,57% 0,08
  • EURO

    36,20% 0,56
  • GRAM ALTIN

    2965,86% -1,31
  • Ç. ALTIN

    5031,94% 0,00