Arsuz Kaymakamlığı ile Hatay Büyükşehir Belediyesi koordinesinde Arsuz´da EXPO-2021 tanıtım toplantısı düzenlendi.
İskenderun/SES
Arsuz Kaymakamlığında yapılan toplantıda EXPO´da gelinen süreç ve EXPO´nun Hatay ve bölge için önemi anlatıldı.
Hatay Büyükşehir Belediyesi EXPO Genel Koordinatörü Ömer Faruk Çelebi, toplantıya katılanları bilgilendirmeye çalıştığı sunumunda, bölge kamuoyunun EXPO ile ilgili bilgilendirilmesi ve sürece dahil edilmesinin önemli olduğunu, 2milyon civarında insanı ağırlayacak projenin Hatay´ın geleceğini olumlu yönde şekillendireceğini belirtti. 10 yıl içinde EXPO alanının bölgeye katacağı değerlerin hayal bile edilemeyecek düzeyde olacağını anlatan Çelebi, “Dünyanın gözü Hatay´ın üzerinde olacak ve dev yatırımcılar gelecek. Özellikle kooperatifleşme ve tarım alanlarının en iyi şekilde değerlendirileceği projelerle desteklenecek olan EXPO´yu Hatay için büyük şans. Gastronomiyle birlikte mükemmel bir gelecek Hatay´ı bekliyor. 2021´den itibaren kentleşmenin daha da hızlı ilerlemesi bekleniyor. Bu nedenle Arsuz, Karaağaç ve İskenderun´un bu dev projenin farkında olması gerekiyor' değerlendirmesini yaptı.
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, kamu kurumlarının müdürleri, meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ile Arsuz ve İskenderun´dan iş insanlarının katıldığı toplantıda, EXPO´nun önemli olduğunu belirten Arsuz Kaymakamı Musa Sarı da, “EXPO ve gastronominin maddi ve manevi katkılarının ilçeye çok büyük yararları olacağını düşünüyoruz' dedi.
Öte yandan, Hatay Büyükşehir Belediyesi, EXPO 2021 kapsamında Antakya´nın Kisecik Mahallesindeki proje alanında çalışma gerçekleştirildiğini de bildirdi. HBB´den yapılan açıklamada, 'Ekipler, gore kazık ve sanat yapısı imalatlarına başlayarak, ana ve ara yollarda düzenleme yaparak dolgu çalışmalarını yoğunlaştırdı. Kent ve bölgenin tanıtımına katkı sağlayacak organizasyon için yoğun çaba harcayan büyükşehir belediyesi ekipleri, doğru ve etkili bir planlamayla çalışmalarına devam edecek' iadesine yer verildi.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01