Samandağ ipek baharına hazırlanıyor

Samandağ Belediyesi ve Samandağ Kadın Dayanışma Derneği işbirliğiyle geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Ulusal İpek Baharı Festivali´nin ikincisi 4-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

GÜNCEL 19.04.2018 13:24:21 0
Samandağ ipek baharına hazırlanıyor

Antakya/SES 

 Bölgenin önemli bir kültürel değeri olan ‘İpek Baharı´ndan esinlenerek düzenlenen festival, moda, sanat ve iş dünyasını bir araya getirecek.
İpek üretiminde ve ticaretinde uzun bir tarihi geçmişi olan Samandağ´ın kültürel geleneği günümüze taşıdığı ve medeniyetler tarihinde özel bir önemi olan, ticaret yollarına adını veren ipeğin ticari değerinin ötesinde anlam taşıdığı kaydedilen yazılı açıklamada, ipekböceği yetiştiriciliği kadar ipeğin elde edilmesi, eğrilmesi ve dokunmasının da kendine özgü incelikleri olan bir meslek dalı olduğu hatırlatıldı, ipeğin elde edilmesi, işlenmesi ve pazara sunulmasında kadınlar tarih boyunca etkili rollerine dikkat çekildi. Açıklamada, “Samandağ Kadın Dayanışma Derneği işbirliği ile yürütülen İpek Baharı Festivali, ipekle birlikte Samandağ´ın tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini ülke genelinde tanıtmayı amaçlıyor. Festival programı kapsamında atölye, sergi ve konser gibi pek çok etkinliğin düzenlenmesi planlanıyor. Festivalin başta moda ve tekstil dünyasının seçkin isimleri olmak üzere iş ve sanat çevrelerini bir araya getirmesi hedefleniyor” denildi.


Erzin OSB'de 'yol ve altyapı temeli' atıldı

43 yabancı 'kaçak kişi' sınır dışı

Polisten üç mahallede 'asayiş toplantısı'

Zeytinyağı fabrikalarına denetim sürüyor

Medeniyetler korosundan konser hazırlığı

İskenderun'da filtre operasyonu

Dr. Kanatlı'dan ürküten tablo

Aile hekimleri iş bıraktı

Meclis'te 'fotoğraf tartışması'

Rezerv alan kararına 'dava'

Binalara 8 kat sınırı

CHP’den Lütfü Savaş'a 'kesin ihraç' istemi

AFAD'da dönüşüm değerlendirme toplantısı

Belediye meclisinde kayyum eleştirisi

65 yaş üstüne çay-kahve ücretsiz

  • BIST 100

    9549,89%1,94
  • DOLAR

    34,54% 0,18
  • EURO

    36,00% -0,62
  • GRAM ALTIN

    3005,99% 1,50
  • Ç. ALTIN

    5006,70% 1,01