Arsuz´da Halk Eğitimi Merkezi tarafından ´öğrenme şenliği´ düzenlendi.
Orhan Yıldız/İskenderun
Arsuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Altuk ve kursiyerlerin de konuşma yaptığı ´öğrenme şenliği´nde, işaret dili öğretmeni Sakine Filimci ve kursiyerleri müzikal gösterisi yaptı, öğretmenlerimiz Nermin Yolcu ve Aşkın Kurtulmuş da müzek etkinliğini sahneledi. Standların açıldığı şenliğe katılanlara çeşitli ikramlarda da bulunuldu.
Öğrenme şenliğinde konuşan Arsuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Altuk, 'Eğitim sadece bilgi aktarımı olmayıp, bütüncül bir anlayışla, insan yetiştirme sanatıdır. Dünya açık medeniyet çağını yaşamaktadır. Bu çağda rekabet mahalli değildir, küreseldir. Çünkü medeniyetlerin artık duvarları, kapıları ve pencereleri yoktur. Dışa kapalı medeniyetlerin dönemi bitmiştir. Bu yüzden eğitim sistemimiz de bu çağın gereklerine göre yeni nesillerimizi küresel rekabete hazırlayacak şekilde yeniden evrensel medeniyet yarışına katılabilmesi, yeni nesillerin, yeniçağın gerektirdiği, kaliteli bir eğitim almasına bağlıdır. Öğrenme şenliği; Hayat boyu öğrenmeye katılmayı hedefleyen, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden, sanatsal ve kültürel gösteriler içeren programlı etkinlikler bütünüdür. Öğrenme şenliği, bireylerde kendilerini geliştirme konusunda merak ve istek uyandırarak, öğrenmenin eğlenceli, kişiyi rehabilite eden yönünün fark edilmesini ve bireylerin öğrenme süreçlerine aktif olarak katılmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilmektedir. Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunmasıdır. Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır. İşleyen demir ışıldar, işlemezse pas tutar. Bizlerin de zihin ve dimağlarımızın sağlıklı olarak kalabilmesi için, hayatın her evresinde sağlıklı bireyler olabilmemiz için, herkesin sürekli kendini yenilemesi, geliştirmesi ve öğrenmeye yönelmesi gerekir. Hangi yaşa gelirsek gelelim, ‘artık bu yaştan sonra ne öğreneceğim´ diye düşünmememiz gerekir. Vatandaşlar kendi yeteneklerini ortaya çıkarma konusunda veya ilgi duydukları konularda bizlere başvurursa, biz bu talepleri değerlendirir, Halk Eğitimi Merkezlerinde bu kursları açarız. Bu kurslara devam ettikten sonra gerek kültür, sanat kurslarıyla vakitlerini iyi değerlendiren, bunların da ötesinde iş edindirmeye yönelik kurslarımızla kendilerine bir işyeri açan, ailelerine, kendilerine gelir getirici meslekler edinen vatandaşlarımızı gördükçe biz de memnun oluyoruz. Beşikten mezara kadar devam eden öğrenme süreçlerinin nasıl gerçekleştiğinin sergilenmesi adına ´öğrenme şenlikleri´ni düzenlendik' dedi.
İşaret dili kursiyerinden Ruken Sümer de şunları söyledi: 'Halk Eğitim Merkezinin kurslarına katılma konusunda önceleri çok tereddüt etmiştim. Okul çağından sonra tekrar böyle bir eğitimi yapıp yapamayacağına dair endişelerim vardı. Cesaretimi toplayıp kursa katıldıktan sonra hem Halk Eğitim Merkezi idarecileri, öğretmenlerimizin yakınlığı ve ilgisi sayesinde hangi yaşta ve nerede olursak olalım her zaman eğitim alabileceğimizi ve katıldığımız kursların hayatımıza çok şey katabileceğini anladım. Bölgede yaşayanları da ilgi duydukları alanda Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılmaya davet ediyorum.'
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01