"Mücbir sebep" toplantısı, Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur’un katılımlarıyla Hatay'da gerçekleştirildi.
Toplantı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde yapıldı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur’un başkanlığında yapılan toplantıya, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay milletvekilleri, ticaret ve sanayi odası, ticaret borsaları ve esnaf odalarının yöneticileri ile ilgili kurum müdürleri de katıldı. Toplantıda, 31 Ağustos’ta sona ereceği açıklanan 'mücbir sebep hali' süresinin uzatılıp, uzatılmamasına ilişkin değerlendirmeler ile mücbir sebep haline ilişkin sorunları ve talepler görüşüldü.
“Ekonomi ve diğer sorunlar devam ediyor”
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur’un katılımıyla Antakya’da düzenlenen "mücbir sebep" toplantısını değerlendiren İYİ Parti Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, "Toplantı çok verimli geçti. İktidar ve muhalefetin tüm vekilleri birlik oldu" değerlendirmesinde bulundu. Milletvekili Çirkin, sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: "Dün, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, iktidar ve muhalefetin milletvekilleri, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, bir kısım sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile valilik gözetiminde 'mücbir sebep' ile ilgili toplandık. Toplantı çok verimli geçti. İktidar ve muhalefetin tüm vekilleri birlik oldu. Hepsi çok değerli konuşmalar yaptılar. Bu Hatay için çok güzel bir tavır oldu. STK temsilcileri de çok kıymetli katkılar sundular. Sayın Bakan da çok olgun bir yönetim gösterdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Mücbir sebep konusu da muhtemelen halloldu diye düşünüyorum. Tabi ki son kararı Mehmet Şimşek verecek. Şimdi sıra geldi Hatay’ın diğer sorunlarına. Evet hükümet hizmetlerine bir diyecek yok, gayet güzel gidiyor. Hatay’ı yeniden imar ediyorlar. Ancak ekonomi başta olmak üzere, diğer sorunlar devam ediyor. Hatay’ın kalkınması gerekiyor, yani imar sorunu çözülüyor ama kalkınma bir sorun olarak orta yerde duruyor. Bunun için teşvikler, faizsiz krediler gerekiyor. İş dünyası kalkınmalı, onlar da Hatay’ı kalkındırmalı. Şimdi buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Sayın valimiz aynı grubu içinde iş dünyasından temsilciler de olmak üzere yeniden toplasın. Toplantıya basın cemiyetleri de temsilci versin. Çünkü onlar halkın nabzını çok güzel tutuyorlar. Milletvekillerinin bu birliği çok katkı sunacaktır. Bu toplantı isterse 24 saat sürsün. Oradan bir eylem planı çıkaralım. Bu planla başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgili tüm bakanlıklara gidip eylem planını arz edelim. Uygun görülürse toplantı meclis açılmadan yapılsın."
“Çöken ekonominin ayağa kalkması için uzatılması gerekiyor”
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda şunlara yer verdi: "Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile birlikte Hatay'da mücbir sebep hali ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya şehrimizin oda, STK, kooperatif başkanları ile katıldık. Depremle çöken Hatay ekonomisinin ayağa kalkması için mücbir sebep süresinin mutlaka uzatılması gerekiyor. Hatay'da bu konu ile ilgili bugüne kadar her alanda anlattığım sorunları çözüm önerilerimiz ile birlikte Cantimur'a ilettim. Hataylılar çözüm bekliyor!"
“Yaşanan zorluklar göz önünde bulundurularak uzatılmalı”
CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu ise sosyal iletişim sitesinden yaptığı paylaşımda "Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur ile AFAD İl Koordinasyon merkezinde Hatay’da Mücbir sebep halinin uzatılması, esnafımıza ve iş dünyasına desteklemelerin yapılması konusunda düzenlenen toplantıya katıldık. Hatay’da depremden sonra mücbir sebep hali, bölgedeki vatandaşlarımızın yaşadığı zorluklar da göz önünde bulundurularak uzatılmalıdır. Bu karar, hem bireylerin hem de işletmelerin toparlanmasına destek olacaktır. Çağrımızın cevap bulması ne kadar sevindirici ise taleplerin yerine getirilmesi de vatandaşlar ve mükellefler açısından o kadar olumlu bir netice doğuracaktır" ifadesine yer verdi.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01