İskenderun´da ´kültür sokağı´ çalışması

İskenderun Belediyesi, belediyenin eski başkanlarından Yusuf Civelek döneminde başlayan ve sonraki dönemde sürdürülmeyen ´kültür sokağı´ projesini yeniden uygulamaya geçirmeye çalışıyor.

GÜNCEL 28.08.2019 11:28:47
İskenderun´da ´kültür sokağı´ çalışması

İskenderun/SES

Kültür Sokağı projesi, Kanatlı Caddesi üzerindeki Havuzlu Çarşı paralelindeki alanda planlanıyor. Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat Derneğinin 10 yıl önce ´sokakta sanat´ projesiyle başlattığı ve 5 gün süren kültürel etkinlik sonrasında İskenderun Belediyesi bölgenin farkına varmış, o dönemde belediye başkanı Civelek´in girişimiyle alanda park ve düzenleme çalışması yapılmıştı. Sokakta sanat etkinlikleri kapsamında, kentte ilk kez sokakta halk oyunları ve bale gösterisi, ebru, resim ve heykel çalışması yapılmış, söyleşi ve imza günleri ile sergiler düzenlenmişti. İskenderun´da ilk kez sokakta sanat bu projeyle gerçekleştirilmiş ve kentin sokağında kültür ve sanata faaliyetler yapılmıştı.
Kentte sosyal ve kültürel anlamda bir çok projeyi hayata geçireceklerini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ile belediye ve kaymakamlık işbirliğiyle eski kuyumcular çarşısı arkasında yapılması planlanan Kültür Sokağı yerinde incelemede bulundu. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, alanda yapılacak çalışma hakkında bilgiler veren İskenderun Belediye Başkanı Tosyalı, 'Bu bölgede ´Kültür Sokağı´ projesini hayata geçirmek istiyoruz. Bu konuda aynı çevrede bulunan esnafları ziyaret ederek, görüş, öneri ve taleplerini dinledik. Bölgede ´sokak sağlıklaştırma´ çalışmaları, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları yaparak vatandaşın aileleri ile dinlenebileceği, zaman geçirebileceği farklı konseptte nezih bir sokak haline dönüştürme gayretindeyiz. Yapılması planlanan ´Kültür Sokağı´ çalışması ile bu bölgede birçok sosyal ve kültürel etkinlikler yapılabilecek. Şehri kültür, turizm ve sanat alanında ileriye taşıma gayretindeyiz. Bu kapsamda ilk günden bugüne kadar farklı çalışmalar yapıyoruz. Burada yapılacak olan sosyal projenin detaylarını ilerleyen günlerde açıklayacağız' değerlendirmesinde bulundu.
İskenderun Kaymakamlığı da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kaymakam İskender Yönden, belediye başkanı Tosyalı ve yardımcısı Ayşe Neslin Oğuzhan Akkoca ile birlikte Havuzlu Çarşı ve eski kuyumcular çarşısı arkasında yapılması planlanan Kültür Sokağı ile ilgili incelemede bulunulup, istişare yapıldığı ifade edildi.

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    15601,63%-0,65
  • DOLAR

    44,01% -0,11
  • EURO

    51,14% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7275,38% -0,35
  • Ç. ALTIN

    11762,06% -1,54