Tarih: 29.04.2020 15:19

1 Mayıs´a temsili kutlama

Facebook Twitter Linked-in

İskenderun Kaymakamlığı´na yaptıkları başvuru doğrultusunda İskenderun´da da 1 Mayıs temsili düzeyde kutlanacak. Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, “Çıkan karar doğrultusunda 30 büyükşehir ve Zonguldak´ta 5 kişilik sınırlı katılımla basın açıklamalarına izin verildiSes aracı ve çelenk koyma olmayacak. İskenderun´da da sadece 5 kişinin katılacağı bir basın açıklaması yapacağız. Açıklama için yarın saat 13.00´da Anıt Alanı´nda olacağız” dedi.

İskenderun´da Eğitim-Sen´den Mustafa Ünsal, TMMOB adına Murat Durukan, TTB´den Dr.Behçet Ekşili, Tüm Bel-Sen´den Müfit Cihnioğlu, Birleşik Taşımacılık Sendikası BTS´den Kamil Gürkan´ın kurumlarını temsilen katılımıyla Anıt Alanı´nda 1 Mayıs marşı çalınacak, saygı duruşunda bulunulacak.

Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada da şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz emekçilerin her yıl tüm Dünyada kutladığı,yaşadığı sorunları,talepleri,beklentileri haykırdığı Emeğin Bayramı,Emekçilerin birlik,mücadele dayanışma günü 1 Mayıs´ı bu yıl yaşadığımız salgının gölgesinde karşılıyoruz. İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs bu sene Covid-19 koşullarında kutlanacak. Tarihte ilk kez 1 Mayıs´ta dünya işçi sınıfı büyük kitleler halinde kentlerin merkezi meydanlarında buluşamayacak. Ancak bu koşullara rağmen Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu´nun ilan ettiği insan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacak.

Bu anlayış çerçevesinde KESK, DİSK, TMMOB, TTB´nin çağrısıyla emek ve demokrasi güçleriyle yapılan toplantı ve değerlendirmeler sonucunda bu yıl sürecin özgünlüğü çerçevesinde bir program oluşturulmuş ve bazı kararlar alınmıştır.

İskenderun´da her yıl Eğitim Sen tarafından organize edilen,İskenderun Emek ve Demokrasi güçlerince coşkuyla kutlanan 1 Mayıs, bu yıl içinde bulunduğumuz karantina koşullarına uygun olarak, tüm Dünya ve ülkemiz emekçileriyle birlikte aynı anda kutlanacaktır.”

Kovid-19 gölgesinde sanal etkinlik programı

1 Mayıs haftasının tüm araçlarla çok iyi değerlendirilecek, bunun için sosyal medya kampanyaları planlandığını, beyaz/mor/kırmızı/mavi ve yeşil giysiler, fular, aksesuar vb. takılıp giyileceğini, akşamları sembolize ettiği konuya uygun hashtag çalışmaları yapılacağını aktaran Ünsal, 1 Mayıs günü emek ve meslek örgütlerinin kısa konuşmalarla yer alacağı bir sanal mitingin düzenleneceğini, sendika binalarından, evlerden taleplerin döviz olarak yazılıp asılacağını, marşların çalınarak balonların uçurulacağını aktardı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —