11 Mayıs anısına bayrak töreni

11 Mayıs anısına bayrak töreni

Reyhanlı´da 11 Mayıs 2013´te kent merkezine yapılan bombalı saldırıda hayatını kaybeden 53 kişinin anısına düzenlenen anıta törenle bayrak asıldı.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından düzenen ve bölge esnafının da katıldığı törende Türk bayrağı direğe çekilerek dalgalandırıldı.
Aradan 4 yıl geçmesine karşın acısı çok taze olan reyhanlı patlaması hala Türkiye´nin en kanlı terör saldırısı olarak biliniyor.

Bodur´un kitabından Reyhanlı saldırısı
Reyhanlı patlamasının hemen sonrasında kente geçerek yaşanan dramı belgelendiren gazetemiz muhabiri Akın Bodur´un Erhan Palabıyık ile birlikte yayınladığı Sessiz Çığlık adlı fotoğraf kitabında fotoğraflarla desteklenen şu tespitler yeralıyor: “11 mayıs 2013… Suriye sınırındaki kent Reyhanlı´da art arda patlatılan iki bombalı araç, tarihe Türkiye´nin ‘en kanlı terör saldırısı´ olarak geçti. İlk patlamada saatler 13.44´ü gösteriyordu. Resmi açıklamaya gör ise 13.40. Art arda yaşanan iki patlamada halk, acı ve korkuyla, şaşkınlığı bir arada yaşadı. İki araçtaki 300 kiloya yakın RDX türü patlayıcının kullanıldığı açıklandı. Saldırıda 5´i Suriyeli 53 kişi yaşamını yitirdi, 26´sı ağır 221 kişi de yaralandı. İkinci patlama dört dakika arayla, patlama noktasının 700 metre ilerisinde yaşandı. Patlama, bir çok binada yangına da yol açtı. Bazı yurttaşlar yanarak yaşamını yitirdi. Saldırı günü havanın yağmurlu olması belki bir çok suç kanıtını da ortadan kaldırdı. Yöre halkına göre, saldırının arkasında Suriye yönetimine muhalif olan ve bir gün önce kenti konvoy halinde terk ettiği öne sürülen El Nusra grubu bulunuyor. Resmi yetkililer ise sorumlu olarak Suriye rejim yanlısı ve El Muhaberat ile irtibatlı grubu gösterdi; suçlanan örgüt ise saldırıyı üstlenmedi. Reyhanlı´daki patlamalarda hayatını kaybedenlerden bazılarının kimliğinin belirlenmesi 10 günü buldu. Cenazelerde olayların çıkmaması amacıyla defin işlemleri gruplar halinde yapıldı ve gece bile toprağa verilenler oldu. Reyhanlı Sulh Ceza mahkemesi, saldırıya ilişkin aynı gün yayın yasağı getirdi. Gazeteciler ile basın kuruluşlarının itirazı üzerine bu yasak üç gün sonra mahkeme kararıyla kaldırıldı. Saldırıya ilişkin 2´si Suriyeli 33 kişi hakkında dava açıldı. Sanıklara 53´er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis, 130 kişiyi öldürmeye tam teşebbüsten 22´şer yıl, örgüt üyeliğinden de 15´er yıl ceza istendi. 19´u tutuklu, biri firari 33 sanık hakkında 115 sayfalık iddianame düzenlendi. Adana Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi´nde başlayan Reyhanlı davası, bu mahkemelerin kapatılması üzerine önce Hatay´a alındı daha sonra Ankara´da görülmeye başlandı.



Anahtar Kelimeler: Mayıs anısına bayrak töreni

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78