115 eserini sergiledi

Selahattin Deniz, 115 eserden oluşan "Toprağın ateşle dansı" sergisini atölyesinde açtı

GÜNCEL 13.11.2022 16:46:00 0
115 eserini sergiledi

İskenderun/SES

Farklı sektörlerde çalışan ve 47 yaşında denemek için başladığı heykel-rölyef sanatı çalışmasını 22 yıldır sürdüren Selahattin Deniz (69), çalışmalarını "Toprağın ateşle dansı" adlı sergilede beğeniye sunuyor. 

Yılların birikimi olan heykel, rölyef, form, ahşap, seramik ve taştan oluşan 115 eseri, Deniz'in çalışmalarını yaptığı hürriyet mahallesi Şehit Yüzbaşı Ferit Güneş Caddesindeki İskenderun sanat Evi'nde sergileniyor. Sergi, 17 Kasım Perşembe gününe kadar açık kalacak.

"Sanatsız toplumun gelişmesi 'sıfır' bile değil"

Her konuyu çalıştığını, akademik eğitim almadığını ama öğrenci yetiştirmeyi önemsediğini, halen 4 kursiyerinin bulunduğunu ifade eden Deniz, "Sanat, toplumun gelişmesinin dinamiğidir. Sanatsız toplumun gelişmesi 'sıfır' bile değildir. Teknolojinin varlığı, gelişmek için yetmez. Suudi Arabistan ya da birçok ülkede teknoloji var ama sanat yok diye gelişme sağlanamıyor" dedi. Sanat, felsefe ve bilimi, gelişmenin üç ayağı olarak niteleyen Deniz, şöyle konuştu: "Kültür dediğimiz şey, bu üç ayağa dayanır. Sanat bunlardan en kalıcısıdır, çünkü birikimle gelişir. Diğer ikisi ise birbirini inkar ederek var olurlar."

Sanatla her zaman ilgilendiğini, resim ve heykel sanatına ilgi duyup, amatörce çalışmalar yaptığını, çok kitap okuyup, araştırma yaptığını anlatan Deniz, "Resim ve heykel çalışmalarım ile kültürel birikimim vardı. Ve bu alana yönelmek istedim. Denedim. Yapabildiğimi düşününce, başarılı olduğuna inanınca, bu alanı meslek olarak seçtim. Yeniden yaşama gelseydim, seramik ve heykel çalışırdım ve bu mesleği çok erken yaşlarda seçerdim" diye konuştu. 

Farklı toprakları kullanarak, değişik renkler elde ettiğini anlatan ve bu alanda çalışma yapan tek kişi olduğunu savunan Deniz, çeşitli renkten oluşan toprakları da çalışmalarında kullandığını söyledi.

Anahtar Kelimeler: eserini sergiledi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

  • BIST 100

    16696,42%-1,65
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,82% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7342,32% 0,87
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03