123 işçinin maaşı yüzde 5 arttı

İskenderun Belediyesi ile işyerinde yetkili olan Hizmet İş Sendikası arasında iki yılık toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. İki yıllık sözleşme, belediyede çalışan 123 işçiyi kapsıyor.

İSKENDERUN 22.01.2018 18:38:32 0
123 işçinin maaşı yüzde 5 arttı

Berkay Arıkan/İskenderun

İskenderun Belediyesi Belediye Brifing salonundaki sözleşme törenine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hizmet İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Yetim, Belediye Başkan Yardımcısı Halim Öztaş da katıldı. Sözleme töreninde konşan Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Yetim, belediyenin bulunduğu ekonomik koşulları içerisinde çok iyi bir sözleşme yaptıklarını ifade etti. Yetim, 'Her arkadaşımız aldığı bu parayı hak edecek şekilde hizmet vermektedir, vermeye de devam edecek. Sözleşme belediyede çalışan 123 işçiyi kapsamaktadır. Sözleme ile işçilerimiz ilk altı ay yüzde 5, ikinci altı ay yüzde 5, üçüncü altı ay yüzde 5, dördüncü altı ay yüzde 5 olmak üzere çalışanların haklarında iki yıllık toplamda yüzde 20´lik bir zam artışı sağlandı' dedi ve imzalanan sözleşmenin iki taafa da hayırlı olmasını diledi.
İskenderun Belediye Başkanı Dingil ide, imzalanan sözleşmenin herkesi mutlu ettiğini ifade etti. Dingil, sözleşme töreninde şunları söyledi: “Sizlerden tek isteğim görevinizi en iyi şekilde yapın. Hiçbir işçiyi mağdur etmedik. Siyasi bir ayrıma tabi tutmadık. Kurumsallaşma adına çok şeyler yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Bu vesile ile gece gündüz demeden hizmete devam diyoruz. Sözleşmenin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.'
Toplu iş sözleşmesi, İskenderun Belediye Başkanı Dingil ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Yetim tarafından imzalandı. Törende işçileri temsilen Emine Tekin de, Dingil´e çiçek verdi.

Anahtar Kelimeler: işçinin maaşı yüzde arttı

HBB'den grevdeki işçilere destek

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

68 konuta 'boşaltın' tebligatı

Öğrenciler, öğretmenlerini istedi

Zirai don, üreticiyi etkiledi

"Taş ocağı istemiyoruz"

Katledilen kadınlar için sessiz oturdular

Meslekte 30 yılı doldurdular

Belen Erasmus ekibi Portekiz kursuna katıldı

Dik, Footvolley başkan yardımcı

“Deprem sonrası şiddet arttı”

Yayman, yeniden baş temsilci

  • BIST 100

    10980,98%0,47
  • DOLAR

    40,89% 0,04
  • EURO

    47,78% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4392,60% 0,28
  • Ç. ALTIN

    7051,98% 0,00