12 muhtardan ortak açıklama
Arsuz Belediyesi de hukuki işlem başlattığını duyurdu
İskenderun/SES
Arsuz'un kırsaldaki mahallelerden Kurtbağı'nda 6.4 dönümlük tarlanın krom zenginleştirme tesisine dönüştürülmesi planlanmasına yönelik çalışmaya, yöredeki 12 mahalle muhtarı ortak yaptığı açıklamayla karşı çıktı. Tesisle ilgili hukuki işlem başlattıklarını anlatan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven de, halkı Kurtbağı mahallesinde yapımı planlanan krom zenginleştirme tesisine tepki göstermeye çağırdı. Demircan Krom Madenciliği İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Kurtbağı mahallesinin Gönen mevkiinde planlanan krom zenginleştirme tesisin yapılacağı tarla vasfındaki alan, Hatay Çevre Düzeni Planında "orman alanı" olarak gösteriliyor.
Muhtarlar halkı ÇED toplantısına çağırdı
Arsuz'daki yerleşim alanlarından Nardüzü Mahallesi Muhtarı Mahmut Şanlı, Gökmeydan Mahallesi Muhtarı Eşref Karayün, Çetillik Mahallesi Muhtarı Hasan Bulut, Övündük Mahallesi Muhtarı Naim Güngör, Arpaçiftlik Mahallesi Muhtarı Şükrü Özdemir, Gözcüler Mahallesi Muhtarı Züher Ekener, Hüyük Mahallesi MuhtarıRıdvan dural, Kurtbağı Mahallesi Muhtarı İhsan Kuzıldağ, Uluçınar Mahallesi Muhtarı Yakup Turan, Madenli Mahallesi Muhtarı Gazel Culha ve Harlısu Mahallesi Muhtarı İlhami Uçak, ortak yaptıkları açıklamada şunlara yer verdi: "Bizler Arsuz ilçesi muhtarları olarak; İlçemizde üretime katkı sunacak ve istihdam sağlayacak hiçbir faaliyete karşı olmamakla birlikte, çevremize, doğamıza, havamıza, suyumuza ve dolayısıyla geleceğimize zarar verecek hiçbir faaliyete rıza göstermeyeceğimizi ve müsaade etmeyeceğimizi bildiriyoruz.
Bizler, eşsiz doğasıyla güzel ilçemizin maden ve sanayi ile değil, tarımıyla, turizmiyle ve doğasıyla anılmasını istiyoruz. Daha önce Konacık Mahallesinde, sonrasında Hüyük Mahallesinde olduğu gibi şimdi de Kurtbağı Mahallesinde doğamızı tehdit edecek krom zenginleştirme tesisi kurulması teşebbüsüne karşı Kurtbağı Mahallemiz ile dayanışma içerisinde olduğumuzu, doğamızı ve geleceğimizi korumak adına kararlı olduğumuzu bildiriyor, çağrımızın ulaştığı herkesi Arsuz’un geleceğine sahip çıkmak üzere 15 Kasım 2022 Salı günü saat 11.00 de Kurtbağı Mahallemizde yapılacak ÇED Toplantısına davet ediyoruz."
Belediye: Hukuki işlem başlattık
Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Kurtbağı mahallesinde yapımı planlanan krom zenginleştirme tesisi ile ilgili hukuki işlem başlattıklarını açıkladı. Belediye başkanı Güven, “Kurtbağı Mahallemizde 15 Kasım’da yapılacak olan ÇED Toplantısıyla beraberinde yapımı planlanan krom zenginleştirme tesisine karşı Arsuz’un doğasını korumak için Arsuz Belediyesi olarak hukuki işlemlerimizi başlattık. Tarım ve turizmin kalbine planlanan bu tesise karşı vatandaşlarımızın da bilinçli olmalarını ve demokratik tepkilerini göstermeye yönelik dayanışmaya davet ediyorum" açıklamasını yaptı.
Demircan Krom Madenciliği İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından yapımı istenilen krom tesisine ilişkin ÇED Halkın Katılım Toplantısı, 15 Kasım Salı günü saat 11.00'da Kurtbağı mahallesinde Mehmet Kozan'a ait lokantada başlayacak.
ÇED başvuru dosyasına göre zenginleştirmeden önce kırma eleme işlemi yapılacak tesiste yılda 75 bin ton krom madeni işlenecek. Zenginleştirilecek 50 bin tonunun piyasaya verileceği, oluşumu beklenen yıllık 25 bin ton pasa (atık) kromun da maden sahasına geri taşınarak depolanacağı öngörülüyor.
Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15740,74%-0,83
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,12
-
GRAM ALTIN
6367,50% 1,94
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74




