13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi

13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi

Antakya´da düzenlenen 13. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresinde ´Glokal Krizler Çağında Eğitim Araştırmaları: Göç, Çeşitlilik ve Bütünleşme' teması uluslararası alanda çalışan akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.

Antakya/SES

Kongre, Mustafa Kemal Üniversitesi işbirliği ile düzenlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği, Dünya Eğitim Araştırmaları Birliği, Uluslararası Eğitimciler Birliği ve Uluslararası Nitel Araştırmalar Birliği desteği ile Antakya´da düzennen kongre, MKÜ Atatürk Konferans Salonunda Prof. Dr. Mehmet Turan ve Doç. Dr. Hakan Dedeoğlu eş başkanlığında gerçekleştirildi. Kongreye konuşmacı olarak, Eğitim Araştırmaları Birliği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yunus Eryaman, Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Cihad Demirli, University of Complutense Madrid Prof. Dr. Gonzalo Jover Olmeda ve Avrupa Komisyonu Jean Monnet Profesörü&Londra Metropolitan Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Alistair Ross online katıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen´in de katıldığı kongrenin açılışında, MKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Turan konuşurken, Prof. Dr. Demirli, 'Eğitimde çeşitlilik ve bütünleşme bağlamında Türkiye Maarif Vakfının faaliyetleri' üzerine konuşma yaptı ve vakfın eğitim metotları hakkında bilgi verdi. Türkiye Maarif Vakfının, TBMM tarafından çıkarılan özel bir kanunla 2016 yılında kurulduğunu, kar amacı gütmeyen bir eğitim vakıf olduğunu ve insanlığın ortak birikim ve değerlerini esas alarak örgün ve yaygın eğitim hizmeti verdiğini ifade eden Demirli, Türkiye´nin eğitim alanında dünyaya açılan penceresi ve ülkemizin kültür ve medeniyet birikimini dünya kültürleri ile buluşturmayı amaçladığını belirten Prof. Dr. Demirli, şunları söyledi: 'Vakıf, insanlığın ortak birikim ve değerlerini kendi değerleri addeder. Anadolu´nun kadim irfan geleneğini evrensel insanlık mirasıyla buluşturur. 193 ülkenin çocuk ve gençlerini, kendi potansiyel öğrencisi, eğitimcilerini de kendi potansiyel eğitimcisi olarak görür. Ülkelerin gelişmesi ve kalkınması için temel unsurun nitelikli insan gücü olduğuna inanır. Çalışmalarını ´Türkiye´nin eğitimde dünyaya açılan penceresi´ mottosuyla sürdürmektedir. Türkiye´de ´Eğitimin uluslararasılaştırılması´ stratejisine hizmet eder. Bu kapsamda şu ana kadar 42 ülkede, 332 okul ve 10 eğitim merkezi, 1 üniversite, 42 öğrenci yurdu ile toplam 37.017 öğrenciye eğitim verirken, 104 ülkeyle resmî temas, 52 ülkede temsilcilik ve 67 ülkede faaliyet gösteriyor. Uluslararası eğitim fuarları düzenleyerek şu ana kadar 6 farklı ülkede farklı zamanlarda Türkiye Eğitim ve Kültür Fuarılar düzenlendi. Türk nüfusunun yoğun olduğu yerlerdeki öğrencilerin akademik başarılarını artırmak ve kültürel bağları güçlendirmek için kurslar ve etüt merkezlerini faaliyete geçirir. Faaliyet gösterilen ülkelerde ´Türkiye çalışmaları´ ve benzeri çalışmaları destekler ve Türkiye algısının olumlu yönde gelişmesi için çalışmalar düzenler. Dünyada Türkiye´nin eğitim kurumlarını tanıtır, uluslararası eğitim ajansı işlevini üstlenir. Türkiye Maarif Vakfının kalite felsefesi, Vakfın misyon ve vizyonu doğrultusunda, eğitim felsefesinde yer alan dünyaya erdemli insan yetiştirmek için belirlenen standartları kurumun tüm organlarında uygulamak, eğitim yönelimleri çerçevesinde yeni standartlar tanımlamak ve var olan standartları sürekli geliştiren değer odaklı bir kurum kültürü oluşturur. Vakfı 2020-2023 Stratejik Planı´nda, kurum kültürü ve kalitesinin geliştirilmesi, finansal yeterliliğin sağlanması, insan kaynağının güçlendirilmesi ve eğitimde uluslararası bir marka olunması, stratejilerini benimseyerek çalışmalarını sürdürerek, 2023´te Birleşmiş Milletler´e üye ülkelerin en az yarısında faaliyete geçmesi hedefledi.'



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10275,80%0,46
  • DOLAR

    39,84% 0,11
  • EURO

    46,95% 0,39
  • GRAM ALTIN

    4274,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20