İskenderun/SES
Belen Kaymakamlığının Romanya ortaklığıyla yürüttüğü Erasmus+ DIGItal YouTh projesi kapsamında Türkiye’den öğretmen ve akademisyenlerden oluşan ekip Romanya’nın başkenti Bükreş’te dijital beceri kazandırma odaklı Web2 araçlarını kapsayan eğitim aldı. Eğitim
Belen Kaymakamlığı ve ASALT Derneği Koordinatörlüğü işbirliğinde gerçekleşen eğitime Belen Kaymakamlığından Yeliz Sevim ile birlikte ülkemizi temsil eden 6 öğretmen ve akademisyen, Romanya’dan da 8 gençlik çalışanı olmak üzere toplam 14 kişi katıldı. 14 gençlik çalışanı için dijital beceriler edinmeyi ve artırmayı hedefleyen projenin, katılımcıların gençlik alanında aktif olarak çalışmalar yapmasını sağlamak, gençlerin bilgi ve becerilerini artırmak ve yenilikçi araçlarla çalışmalarına destek olmayı hedeflediği belirtildi. 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılan projeye ilişkin Belen Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Dijital eğitimler gençlerin gelişen dünyaya ayak uydurmasını sağlamasının yanı sıra koordinasyon becerilerinin de gelişmesine katkı sağlamaktadır. Eğitime Erasmus+ uygulamasının işleyişinden ve Digital Youth Projesinin hedeflerinden başlandı. Jamboard ve Kahoot web2 araçları kullanılarak proje kuralları oluşturuldu. Google docs, sheets, drive, Canva, Mentimeter, Actionbound, Admin Project vb uygulamalar tanıtılarak, beş günlük eğitim tamamlandı. Katılımcılar kendi ülkelerine ait olan yiyecek içecek, müzik, dans ve farklı gösterilerle kendilerine ait olan geleneklerinin tanıtıldığı kültür geceleri düzenlendi" ifadesine yer verildi.
Erasmus+ programı kapsamında öğretmen, öğrenci, yönetici ve akademisyenleri yurtdışına göndermeye devam ettiklerini ifade eden Belen Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz da, “Kültürlerarası benzerlik ve farklılıkları keşfetmek, karşılıklı saygı ve hoşgörü bilincini geliştirmek adına, farklı kültüre ait bireylerin birbirini tanımaları, kültürlerarası farkındalıklarını arttırmaları, gelişen dijital ortamı takip ederek kendini geliştirmeleri açısından büyük önem taşımaktadır. Bu eğitimler, ülkemize ve proje ortağı ülkelerede katma değer sağlamaktadır" açıklamasını yaptı.
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01