'15 Temmuz darbe girişiminin bir projedir'

Üç yıl önce yapılan darbe girişimine karşı verilen mücadele 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde kutlandı, 15 Temmkuz şehitleri ise törenlerle anıldı, kentlerde milli birlik yürüyüşleri yapıldı.

GÜNCEL 16.07.2019 10:39:36

Antakya/SES

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Tayfur Sökmen Kampüsü Mehmet Alkan Camiinde 15 Temmuz gecesi şehit düşenlerin ruhları için Yasin-i Şerif okuttu ve dualar edildi, Cuma namazı sonrası nda daMehmet Alkan Camii önünde lokum dağıtıldı.

'Bütün darbe girişimlerinde emperyalist güçlerin etkisi bulunmaktadır'
Hatay Mustafa Kemal Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde de 15 Temmuz şehitlerini anma etkinliği düzenlendi. Hastane çalışanları tarafından Aysel Sabuncu Poliklinik binasının çatısında “15 Temmuz unutmadık HMKÜ“ yazısı oluşturuldu. Oluşturulan koreografi sonrası hastane binasındaki etkinlikte konuşan MKÜ Rektörü Kaya, 15 Temmuz´un unutulmaması için bu gibi etkinliklerin sürekli yapılması gerektiği söyledi. Kaya, “Bütün darbe girişimlerinde emperyalist güçlerin etkisi bulunmaktadır. Bunu 12 Eylül, 27 Mayıs gibi darbe girişimlerinde de rahatlıkla görmekteyiz. 15 Temmuz hadisesi bunlardan çok farklı bir olaydır. Türkiye´nin kazanmış olduğu ivme, milli gelirinin yükseliyor olması bazı kesimleri rahatsız etmiştir. Türk Milleti hangi kesimden olursa olsun birlik olarak darbe girişiminin karşısında durdu. Bu olay bize demokrasinin önemini bir kez daha göstermiş oldu. Birlik beraberlik içinde işimizi doğru yaparak ülkemizin kalkınmasını sağlamamız gerekmektedir” dedi. Şiir ve selanın okunduğu etkinlikte 15 Temmuz şehitleri için duan da edildi.

Üniversitede 15 Temmuz sergisi
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından da 15 Temmuz karma resim sergisi düzenlendi. MKÜ´den yapılan açıklamaya göre, serginin açılışında konuşan üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Seval Yavuz, '15 Temmuz, hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissettiğimiz bir gündür. 15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişimiyle ülkemizin refah ve özgürlüğü tehlike altında kalmış 251 vatan evladı ortak değerlerimizi korurken şehit olmuştur. Vatanın bekası ve milletin huzuru için saadete yürüyen şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize cesaretlerinden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz' dedi. Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya da 15 Temmuz darbe girişiminin bir proje olduğunu, bu tarz projelerin gelecekte de olacağını belirterek birlik ve beraberliğin korunarak bunların üstesinden gelinebileceğini ifade etti. Sergi, katılanlar tarafından açıldı ve gezildi.

'Türkiye sizi unutmayacak' adlı konseri
MKÜ Antakya Devlet Konservatuvarı tarafından üniversitenin Atatürk Konferans Salonunda 'Türkiye sizi unutmayacak' adlı konser düzenlendi. Konser, Antakya Devlet Konservatuarı Müdürü Dr. Erhan Tekin şefliğinde gerçekleştirildi. Konserde, konservatuvarın öğretim görevlileri ve öğrencilerinin Plevne Marşı, Ordunun Duası, Estergon Kalesi, Çanakkale Türküsü, Yelkenler Biçilecek, Sivastopol Marşı ve Yemen Türküsü gibi eser seslendirildi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    16050,09%-1,29
  • DOLAR

    44,33% 0,02
  • EURO

    51,47% 0,00
  • GRAM ALTIN

    6533,80% 2,48
  • Ç. ALTIN

    10740,95% 0,00