“15 Temmuz değişimin de göstergesi oldu”

Hatay Valisi Erdal Ata, 15 Temmuz´un anılması, unutulmaması gereken tarihi bir gün olduğunu belirterek, “15 Temmuz Türk demokrasi tarihi için de bir dönüm noktası, değişimin göstergesidir” dedi.

18.07.2017 10:55:05 0
“15 Temmuz değişimin de göstergesi oldu”

Vali Ata, daha önce de darbeler yaşamış ve acı sonuçlarını sineye çekmiş halkın, bu kez demokrasiye sahip çıkmasının kendi milletine yabancılaşmış hainlerin başarısız olmasını sağladığını söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Hatay Valiliği´nin koordinasyonuyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. Milli İrade Parkı´nda (DSİ) düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Şeyh Menna Gündüz ve Musa Esatoğlu´nun Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu´nun duaları ile devam eden programda konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, bir yıl önce, devlet içinde örgütlenmiş hainlerin gerçekleştirmeye çalıştıkları darbe girişimine karşı milli direnişi anmak üzere bir araya geldiklerini kaydetti.

“15 Temmuz aydın geleceğin şafağı oldu”
15 Temmuz´u kara bir gün olarak değil, Türkiye´nin aydınlık geleceğinin şafağı olarak andıklarını ifade eden Vali Ata, ‘´O kara geceyi aydınlatan, yüce milletimizin dün Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşı´nda olduğu gibi, milli mücadele ruhuyla bir ve beraber oluşu ve silahlara, tanklara, uçaklara karşı sabırlı, vakur, metanetli ve kararlı bir duruş sergilemesi olmuştur´´ diye konuştu.
15 Temmuz´un, Türkiye´yi bölme ve iç savaş çıkarma hevesindeki dış güçlerin Türkiye´de millet duvarına çarptığı tarih olduğunu dile getiren Vali Ata, şöyle devam etti:
'´Çünkü 15 Temmuz her ne kadar cemaat görünümlü terör örgütünün kalkışması gibi görünse de arkasındaki güçlerin kimler olduğunu artık hepimiz çok iyi biliyoruz. İsimleri, ideolojileri farklı gibi görünse de aynı karanlıktan beslenen terör örgütlerinin, yine aynı merkezden idare edildiğini de biliyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki maşa olarak kullanılan bu örgütler bir gün mutlaka maşayı tutan elleri de yakacaktır. Türkiye´yi başka ülkelerle karıştıranlara, terör örgütleriyle sıkıştırıp yön verebileceğini sananlara ve en sonunda askeri darbeyle yönetimini dizayn etmeye, ele geçirmeye kalkışanlara gerekli cevabı 15 Temmuz´da büyük Türk milleti vermiştir. 15 Temmuz, Türk milletinin zor zamanlarda bir ve beraber olma refleksinin hâlâ çok canlı olduğunun bir göstergesidir. Çünkü o gece Türk, Kürt, alevi sünni, zengin fakir, patron işçi, sağcı solcu gibi toplumun her kesiminin, farklılıklarının silindiğini, milletin vatan sevgisi paydasında birleşerek omuz omuza mücadele verdiğini ve hep birlikte milli iradeye sahip çıktığına şahit olduk.'

“Herkes aynı kefeye konulmamalı”
Türk Silahlı Kuvvetleri´ne ve diğer devlet kurumlarına sinsi emellerini gerçekleştirmek için sızmış olan bir avuç hain yüzünden kahraman silahlı kuvvetlerinin ve emniyet teşkilatlarının da, görev yapan herkesin aynı kefeye koyulmaması gerektiğini belirten Vali Ata, şunları kaydetti:
'Başta güvenlik güçlerimiz olmak üzere tüm devlet kurumlarına milletçe sahip çıkmalıyız. Bu kurumlar devletimizi ayakta tutan temel taşlardır. 15 Temmuz´da eğer hainlere karşı bir başarı elde edildi ise; başta silahlı kuvvetlerimizde, emniyet teşkilatlarımızda ve devletin tüm kurumlarında vatanına, milletine, devletine sadakatle hizmet eden yurtsever kamu görevlilerinin de çok büyük payı olduğunu unutmamalıyız. Değerli Hataylılar, sizler yüzyıllardır süregelen birlikte yaşama kültürüyle özümsediğiniz demokrasiyi gerçek anlamda yaşayan ve yaşatan ayrıcalıklı bir şehrin sakinlerisiniz. Farklılıklarıyla kardeşlik ve barış içinde yaşayan Hatay, bu anlamda demokrasinin değerini ve önemini çok iyi bilir. Bu sebeple tıpkı bir yıl önce olduğu gibi bu meydanı dolduran Hataylılara gösterdikleri ilgiden ve hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum. Bu duruşumuz, demokrasiye hep birlikte sahip çıkışımız tüm dünyaya verdiğimiz sağlam bir mesaj olacaktır. Biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe bize kurulan tüm tuzaklar bozulacak, hainler karanlık emellerine asla ulaşamayacaklardır. Hepinizin bildiği gibi 15 Temmuz kalkışması ile ilgili soruşturma ve yakalanan failleri ile ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Devletimizin, bu hainliğin hesabını soracağından hiç kimsenin şüphesi olmasın.'

Cumhurbaşkanının konuşması izlendi
Vali Ata, 15 Temmuz´u anmak üzere tüm Türkiye´de olduğu gibi Hatay´da da meydanları doldurarak birlik ve beraberlik içinde demokrasiye her daim sahip çıkma mesajı verilen bu gecenin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.
Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ve Şehitler Makamı´nın açılış töreninde yaptığı konuşmanın canlı gösterimi de izletildi.
Mehteran Takımı´nın gösterisinin ardından Vali Ata ve il protokolü günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düzenlenen programa Hatay Valisi Erdal Ata´nın yanı sıra 2. Hudut Alayı Komutanı P. Alb. Mehmet Atila Kayı, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları, Antakya Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Antakya Belediye Başkanı, Ak Parti, MHP, SP ve BBP İl Başkanları, ATB Başkanı, HESOB Başkanı, ATSO Başkanı, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kimyeci: Meydanlara inilerek girişim bertaraf edildi
Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci ise konuşmasında 15 Temmuz gecesi aydınlık geleceği yok etmek isteyen vatan hainlerinin harekete geçtiğini belirterek şunları kaydetti:
'Vatan hainleri silahlarını yine bu aziz ve fedakâr milletimize doğrultarak kanlı bir darbe girişimimde bulunmuşlardır. Ancak Aziz milletimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara çıkarak meydanlara inerek bu girişimi bertaraf etmiş, onların darbesine darbe yapmıştır. Aziz milletimiz bin yıl öncesinde Malazgirt´te olduğu gibi Kurtuluş Savaşı´nda olduğu gibi bu toprakları bize vatan bırakmak üzere bedenlerini feda ederek şehit olmuşlardır.”


En büyük 500 sanayinin 15'i Hatay'da

5 ilçede "Suriyeli tahriki" girişimi

Rehabilitasyon merkezi, kafes sonrası

Baştuğ Metalurji, Tosyalı bünyesinde

"Seyyanen zam zorunludur"

Milletvekili Çalışkan: Yaşananlar, 'artçı depremler' ve 'idari felaket'

Belediyeden yüzme kursu

Grev çadırına destek ziyareti

Kale- Işıklı yoluna asfaltlama

LGS tercihleri 17 Temmuz'a kadar

"İktidar, depremzede vatandaşını zarara uğratıyor"

Depremzede kuradan çıkan konutunu alamıyor

HBB'den, ücretsiz ve indirimli kart

İktidar, 'refah masalını' anlatıyor

KETEM personeline 'uyum eğitimi'

  • BIST 100

    10727,43%0,42
  • DOLAR

    32,56% 0,15
  • EURO

    35,24% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2468,27% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3969,58% 0,00