17 bin aileye Hatay Halk Kart dağıtımı başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, 17 bin aileye Hatay Halk Kart dağıtımına başladı. İhtiyaç sahipleri, kartlar ile her ay temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek

HATAY 7.04.2020 19:17:40
17 bin aileye Hatay Halk Kart dağıtımı başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), tüm dünyanın olumsuz etkilendiği koronavirüsün Türkiye´de görülmesinin ardından üzerine düşen her görev ile birlikte insan sağlığını gözeten tüm hizmetleri eksiksiz yerine getirmek için çalışmalarını hızlandırdı.

Enfeksiyon hastalıkları uzmanı da olan HBB Başkanı Lütfü Savaş, Hatay´da rutin dezenfeksiyon işlemlerinin arttırılması ve süreçten hem ekonomik hem de psikolojik anlamda olumsuz etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

/resimler/2020-4/7/1920503192496.jpgSavaş: 15 ilçede eşzamanlı dağıtılacak

HBB Başkanı Lütfü Savaş Hatay Halk Kart dağıtımının ilk gününde yaptığı konuşmada, “Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak 15 ilçede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyoruz. Bugün de ekiplerimiz eş zamanlı olarak Antakya´dan başlayarak 15 ilçemize 15 arabayla Hatay Halk Kart´larımızı dağıtmaya başlıyorlar. İhtiyaç sahibi 17 bin vatandaşımıza kartlarını dağıtacaklar. Bu hemşehrilerimiz temel ihtiyaçları için alışverişlerini anlaşmalı olduğumuz marketlerden yapabilecekler. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız marketlerimizden her ay %4- %5 indirim ile ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Bunun dışında özellikle Tabip Odası Başkanımız ve aile hekimlerimiz bizlerden maske talep ediyorlardı. Bu maske talebi için bir atölye kurduk. Günde yaklaşık olarak 2 bin maske üretiyoruz. Bu arkadaşlarımız sağlık ocaklarındaki hekimlerimize 100´er tane maske dağıtacaktır. İhtiyaç oldukça maske üretimine ve dağıtımına devam edeceğiz. En riskli grup olan sağlık çalışanlarımızdan başlamak üzere il genelinde maske dağıtımı gerçekleştireceğiz. Temennimiz bu virüsün ülkemizden, şehrimizden ve insanlığın üzerinden bir an önce gitmesi. Hastalarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını içtenlikle diliyorum. Hatay Büyükşehir Belediyesi ilk günden bu güne hemşehrilerinin yanında olmaya devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi

İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı

İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı

İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor

İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü

Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”

Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor

Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki

Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi

Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74