184 'kaçak yapıya' yıkım kararı

Hatay Valiliği, işgal ve kaçak yapı olduğu tespit edilen 184 bağımsız bölüme işlem yapılacağını ve her türlü kaçak yapıların yıkılmasın emrini verdi.

HATAY 18.07.2024 14:24:00 0
184

İskenderun/SES

Hatay Valiliği, Samandağ'ın Meydan mahallesinden Deniz, Çevlik ve Kapısuyu sahiline kadar kıyıda bulunan toplam 184 kaçak inşaat ve işgal yapan yapı sahiplerine, boşaltılması için Samandağ Belediyesine tebligat gönderdiği belirtildi. Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, mülk sahipleriyle düzenlediği toplantıda, tebligat konusunda bilgilendirdi. Hatay Valiliği, işgal ve kaçak yapı olduğu tespit edilen 184 bağımsız bölüme işlem yapılacağını ve her türlü kaçak yapıların yıkılmasın emrini verdi.
Samandağ Belediye Başkanlığına gönderilen Hatay Valiliği tebligatında hiç bir gerekçe kabul edilmeden kaçak yapıların yıkılacağı ifade edildi. Tebligatta ayrıca ilçede ruhsat alınmadan bütün izinsiz yapılan yapıların mühürleneceğine de yer verildiği ve kararın kaçak yapıların önüne geçilmesi için alındığı öğrenildi.

Mülk sahipleri süre istedi

Tebliğatlar kaçak olduğu tespit edilen 184 yapı sahibine iletilmeye başlanırken, belediye önünde toplanan bazı mülk sahipleri, kararı eleştirdi. Mülk sahipleri yaptıkları basın açıklamasında da "Belediye başkanı Emrah Karaçay’ın halkı çağırarak bilgilendirmesinden sonra devletimizin en çok yanımızda olması gerekirken bu zamanda sığındığımız yapıları yıkmak hiçte adil bir karar değildir. Bu yapılarda bir çok aile bir arda yaşamaya çalışıyor. Depremde ölmedik ama ölümden beterini yaşıyoruz. Sağlığımız tozdan topraktan iyice bozuldu. Ruh halimiz zaten çok kötü. Hiç olmazsa önce barınacak yerlerimizin hazırlanması ve taşınması için bir süre tanınması gerekiyor. Devlet bizim, bayrak bizim biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Rica ediyoruz, bize dokunmayın. Çoluk çocuk ve torunlarımızla, anne ve babamızla bizi sokağa atmayın. Süre tanıyın. Her şey yoluna girsin.  Elele  verip düzeltemeye bizde hazırız. Bizim amacımız devlete başkaldırmak değil. Devletin bize yardım elini beklerken bu yıkım kararının tekrar gözden geçirilmesini talep ediyoruz. Valilik ve bakanlık tarafından depremden bir deprem daha yaşatılmasın. Vatandaşların evlerinin yerinde kalmasını istiyoruz" değerlendirmesine yer verdi.


 


Anahtar Kelimeler: 'kaçak yapıya' yıkım kararı

İki ayrı plan da iptal edildi

"Bölgede her şey baskılanmış durumda"

Depremzedeye 'borçlanma yapın' duyurusu

Gastronomievi'nde 400 çeşit yemekle

Kaşıkçı'dan tek soruluk önerge

720 taksiciye HBB desteği

CHP'li Özçağdaş'tan 'eğitim ziyareti'

Yolbulan Metal grevi 49. gününde

Merkez Bankası, Numune'ye taşınacak

Orman yangını 16 saatte kontrol altına alındı

Başkan Dönmez: Cebike bölgesi 'yeni İskenderun olacak'

İşverenden yeni teklif yok

Instagram'a erişim engeli

Mali müşavirler, Ankara'da miting düzenledi: Muhasebe mesleği büyük tehdit altında

Deniz kentinde tuvalet ve duş sorunu

  • BIST 100

    9771,16%-1,67
  • DOLAR

    33,97% 0,11
  • EURO

    37,62% -0,39
  • GRAM ALTIN

    2725,00% -0,77
  • Ç. ALTIN

    4472,67% 0,18