200 kursla 6 bin kişiye eğitim

200 kursla 6 bin kişiye eğitim

Arsuz Belediyesi ve Arsuz Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Hayat Boyu Öğrenme programı kapsamında açılan kurslara katılanlara sertifikaları törenle verildi.

İskenderun/SES

Nardüzü Kadın Kültür ve Gençlik Merkezinde gerçekleşen sertifika törenine, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Muammer Onay ve belediye meclisi üyeleri de katıldı.
Her yıl kurs ve kursiyer sayısının arttığını ifade eden Arsuz Kaymakamı Sarı, 'Hem meslek edindirme hem de kültürel ve sportif kursları, talep edilen her kursu açıp yaygın eğitimin amacına ulaşması için çaba sarf ediyoruz. Belediye de her türlü desteği veriyor. Her mahalledeki yerlerini açıyor, lojistik imkânlarını sunuyor' dedi. Törende, özellikle kadınların kurslara katılması ve devamlılık sağlamasından memnuniyet duyduğunu ifade eden belediye başkanı Güven, 'Amaçlarımızdan biri kadınların ön planda olduğu her türlü faaliyetin olması. Belediye olarak bizim çabamız var. Önem verdiğimiz en önemli çalışmalar arasında meslek edinme, örf adetleri, kültürel zenginliğimizi yaşatmak. Bunu ekonomiye çevirme durumunda bir hedef olarak belirledik. Bu kurslarda üretim de olacak. Ürettiğini ekonomik bir değere dönüştürmek isteyenlere biz de belediye olarak her türlü katkıyı sunmaya devam edeceğiz. Ekonominin çok kötü olduğu bir dönemden geçiyoruz ve ev ekonomisine kakı sağlamak her kadın için çok önemli. Onun için kursların sayısını arttırmaya çalışacağız' değerlendirmesini yaptı. Arsuz Halk Eğitim Merkezi Müdürü Onay ise merkez olarak, 2018-2019 eğitim yılında açılan 200 kursu 6 bin kursiyerle tamamladıklarını, 2019-2020 öğretim yılına da 70 kurs ve bin 500 kursiyerle başladıklarını söyledi. Onay, 'Arsuz Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol gereği kurslar devam edecek. Yazın da tatil döneminde okuldan uzak kalan öğrencileri sportif kursları içerisinde tutarak, güzel zaman geçirmelerini sağladık' diye konuştu. İşaret Dili Kursu kursiyeri Hazal İlke Mazman´ın sergilediği gösteri sonrası, kursuları tamamlayanlara sertifikaları törenle verildi.



"Vatandaşın feryadını duymanın zamanı gelmiştir"

Yollarda ağır tonajlı araçlara 'park yasağı'

"Demokrasi talebi, sokaklardan sandıklara taşındı"

Belen'de "Ramazan Çocuk Festivali"

Hatay'da Özgürlük Nevruz'u kutlaması

Down Sendromu Farkındalık Günü

Başkan Amaç'tan üretiye destek çağrısı

Baro Başkanı Tut: Hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz

Şam Geçici Maslahatgüzarı'nın Hatay ziyareti

Kütüphane inşaatında inceleme

"ÇED Gerekli Değildir" sürüyor

Kaçak yapı şikayetinde 'işlem yok'

Beton santralleri ve hava kirliliği...

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Gelişim Hastanesi, 20. yılında

CHP, 'ön seçime' devam ediyor

Grev 273. gününde

Hatay, kurak iller arasında

Üniversite alanına, 'sanayi alanı' kararı

İskenderun Engelliler, Avrupa Kupası'nda oynayacak

AÇKD: Dikmece’nin yüzde 80’ine el konuldu

Atık bertarafına 50 milyon hibe çabası

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

Muammer Aksoy Caddesi 3 şeritli oldu

Suriye'deki katliam Cevevi'ne protesto edildi

Kurum, 'fahri hemşehrilik beratını' aldı

HTO'dan 56 hekime plaket

Hekimler 14 Mart'ta buluştu

"Tozlu havada maske kullanın"

Prof. Yılmaz'dan gastroenteroloji bilgilendirmesi

Yükleniyor

  • BIST 100

    10107,68%-1,64
  • DOLAR

    39,98% 0,30
  • EURO

    46,89% -0,15
  • GRAM ALTIN

    4291,02% 0,39
  • Ç. ALTIN

    6812,98% 0,09