2016 bitti; Yeni yıl umutla başladı
Birçok insan yeni yıla girme heyecanını alanlar, lokanta ve eğlence yerleri yerine, evde yaşamayı tercih etti.
Burak Milli/İskenderun
İstanbul´da Reina´ya yapılan silahlı saldırı yeni yılın ilk saatlerinde yurdu üzüntü ve endişeye sürükledi. 2016´yı geride bırakırken, İskenderun ve Hatay, 2017 yılına sakin girdi. Birçok insan yeni yıla girme heyecanını alanlar, lokanta ve eğlence yerleri yerine, evde yaşamayı tercih etti ve 31 Aralık 2016 akşamı saatler 24.00´a yaklaşırken, saniyelerin geri sayımını ekran başında ya da evlerde sayım yaparak sergiledi.
Alan ve sokaklar boş
Ülkede yaşanan terör ve bunun yarattığı endişe, korku, çoğu insanı evlerinde ya da sevdiklerinin konutunda birlikte olmaya, onlarla kalmaya zorladı.
İskenderun Atatürk Anıtı´nda yaşanan saat 24.00´daki buluşma ve yeni yıla orada girme heyecanı bu yıl yeterince olmadı. Alanda 50 dolayında yurttaş bulundu. Bunların bazıları halay çekip, dilek balonları uçururken, çoğu da meşale yakıp, maytap patlatmayı tercih etti.
İskenderun Atatürk Anıtı Alanı´nda havai fişek gösterisi umudu yaşayan yurttaşlar da, bu özlemlerini gideremedi. Ülkenin tamamında olduğu gibi İskenderun ve yöresinde de resmi anlamda yeni yıl kutlaması yapılmadı; Havai fişek gösterisi de olmadı.
Caddeler yerine evler tercih edildi
İskenderun´da birçok cadde ve sokak, yeni yıla sakin girdi; cadde ve sokaklar neredeyse tamamen boştu. Evlerin ışıkları ise gece yarısı açıktı. Ancak bazı mahallelerdeki cadde ve sokaklarda özellikle çocuklar, ama zaman zaman büyükler de maytap patlatmayı tercih etti.


Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15747,44%-0,79
-
DOLAR
44,45% 0,28
-
EURO
51,24% -0,03
-
GRAM ALTIN
6312,11% 1,06
-
Ç. ALTIN
10530,55% -0,79




