24 saatte 4 roket

24 saatte 4 roket

Suriye´den dün ateşlenen 3 roket, Reyhanlı´ya düştü, olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, 1´i çocuk 6 kişi yaralandı.

Akın Bodur

 Ağır yaralanan Rıfat Sinirli, yaşamını yitirdi. Roketli saldırıda şehit olan rıfat Sinirli´nin, CHP Reyhanlı Gençlik kolları eski başkanı Yılmaz Sinirli´nin amcası olduğu öğrenildi. kente önceki gün akşam atılan bir roket ise asri mezarlığa düştü. Roketler, Reyhanlı´nın Fidanlık Mahallesinde eski sanayi bölgesi ile Adabucak Mahallesi´ ve Kırıkhan-Reyhanlı karayolu kenarına düştü. Sanayi bölgesindeki bir iş yerine düşen roket nedeniyle 1´i ağır, 1´i çocuk 7 kişi yaralandı. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Ancak durumu ağır olan Rıfat Sinirli (69) kaldırıldığı Reyhanlı Devlet Hastanesinde kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi. Emekli olan Sinirli´nin, alandan geçtiği sırada roketin düştüğü belirtildi.
Bayar mahallesindeki kapalı pazar yerine de iki roket düştü. Güvenlik güçleri olay yerinde inceleme başlattı. Sınırdaki TSK birlikleri, roketlerin atıldığı bölgeyi top atışı ile vurdu. Göç İdaresi Müdürlüğü de, cep telefonlarına gönderdiği SMS ile Zeytin dalı harekatının bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla düzenlendiğini ve teröre karşı birlik olunması mesajını iletti. TSK da aynı mesajı Türkçe, Kürtçe ve Arapça bildirilerle Afrin´de uçaklarla dağıtmıştı.

12 günde Kilis ve Hatay´a 82 roket atıldı
TSK´nın Afrin´de sürdürdüğü Zeytin dalı harekatına ilişkin acıklama yapan
Başbakan Binali Yıldırım, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Afrin´e biz niye gittik? Bu operasyonun ne kadar haklı olduğunu bütün dünya bilsin. Şu ana kadar 82 tane roket atıldı. Bu alçaklar Afrin´den, Reyhanlı´ya, Hatay´a, Kilis´e 12 günde tam 82 tane roket attı. Bu roketler nedeniyle 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. 100´den fazla da yaralı vatandaşımız var. Bu durumda elimizi kolumuzu bağlayıp bu alacakların masum insanlara roket, bomba göndermesini mi bekleyeceğiz. Elbette beklemedik tepelerine bindik. Tünellerini, mevzilerini başlarına yıktık. Afrin´de de PKK, KCK, DEAŞ terör örgütlerini yok etmek sığınaklarını, barınaklarını, silahlarını başlarına yıkmak için kahraman askerlerimiz iş başında. Hepsinin de canını okuyacağız tertemiz edeceğiz. Mücadeleye devam durmak yok.'

MHP´den sınırda inceleme
MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, bölgedeki milletvekillerimiz ile birlikte bugün, Kilis, Hassa, Kırıkhan ve Reyhanlı´da Zeytin Dalı Harekatı kapsamında ziyaretl ve incelemede bulunacak. MHP Antakya İlçe Başkanı Adnan Akdaş, Öztürk'ün, MHP heyeti adına saat 16.30´da da MHP Hatay il binası önünde basın açıklaması yapacağını ifade etti.

´Bir devletin ordusu güçlüyse o devlet güçlüdür´
Başkan Savaş, TSK´nın Afrin bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonlarda Türk ordusunun muzaffer olmasını dilediğini belirten Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Türkiye Cumhuriyeti ordusunun yüreği nerede atıyorsa Türk milletinin de yüreği oradadır. Devletimiz olmazsa hiçbirimiz var olamayız. Biz Türk milletimize hizmet ediyoruz. Bir devletin ordusu güçlüyse o devlet güçlü bir devlettir. Siyasi partilerin görevi devletimizi, ordumuzu güçlü kılmak için çaba harcamaktır. Bu işlerde siyaset olmaz. Hepimiz aynı bayrağın altında mutlu olabiliyorsak o ülke güçlü bir ülkedir. Biz hem şahsımızla, hem belediyemizle ordumuza tam destek vermekteyiz. Ordunun en büyük destekçisi milletidir biz de bu milletin neferleriyiz” açıklamasını yaptı.

Hatayspor´dan videolu destek
TFF Spor Toto 2. Liginde mücadele eden Hataysporlu futbolcular, Zeytin Dalı Harekatı´na destek olmak için video hazırladı. Hataysporlu futbolcular, hazırladığı video ile mehmetçiğin yanında olduklarını ifade etti. Futbolcuların tek tek asker selamı verdiği video ile mehmetçiğe destek mesajı gönderdi. Videoda Hataysporlu futbolcu ve yöneticilerin verdiği mesajda, 'Türk ulusunun kahraman askerleri, kanının son damlasına kadar mücadele eden kardeşlerimiz hepiniz Türk milletinin kahraman evlatlarısınız. Yiğitler, sanmayın ki orada yalnızsınız. Ellerimiz yüreklerimizde, dualarımız sizlerle. Vatan için ölmeyi şeref sayan yurdun yılmaz bekçilerine, Afrin´e giden Türk ordusunun şanlı askerleri ayağınıza taş değmesin, başınıza bir iş gelmesin. Hepinizin sağlık ve sıhhatle memlekete dönmenizi temenni ediyorum' ifadeleri de yer aldı.



Anahtar Kelimeler: saatte roket

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78