25 mahalle muhtarından Arsuz için güçbirliği
Arsuz´da 25 mahalle muhtarı Yaban Hayatını Koruma ve Geliştirme sahasını da etkileyecek, bölgenin yeraltı suları ve havasını, tarımsal üretimini etkileyecek yatırım ve maden arama işletme faaliyetlerinin sakıncalarına dikkat çekti.
Muhtarlar adına ortak açıklama metnini kamuoyuyla paylaşan Höyük Mahallesi muhtarı Rıdvan Dural, “Bizler; doğanın, ormanlarımızın, su kayraklarımızın hoyratça yok edilmesi, kirletilmesi, yaşanılmaz hale getirilmesi ve gençleştirme adı altında ormanlarımızın genç-yaşlı demeden tıraşlanarak, bitki örtüsü tahrip edilerek yok edilmesine karşıyız” dedi.
Höyük mahallesindeki çok amaçlı salonda düzenlenen basın toplantısına Arsuz Belediye Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Özgür Murt tarafından temsil edildi. Özgür Murt´un muhtarların taleplerini belediye olarak desteklediklerini bildirdiği ortak açıklamaya Höyük, Arpaderesi, Arpaçiftlik, Hacıahmetli, Gözcüler, Çetillik, Gökmeydan, Uluçınar, Akçalı, Beyköy, Üçgüllük, Gülcihan, Kurtbağı, Konacık, Avcılarsuyu, Haymaseki, Aşağıkepirçe, Kale, Karagöz, Şarkkonak, Cumhuriyet, Konarlı, Nardüzü, Övündük, Pirinçlik mahalle muhtarları imza desteği verdi.
Hacıahmetli Muhtarı İsmail Kıra ile Gökmeydan Muhtarı Eşref Karayün´ün de katıldığı toplantıda Rıdvan Dural, bölgenin kayısı cenneti olarak adlandırılan Kurtbağı mahallesinde krom zenginleştirme tesisi projesinin planlanarak ÇED sürecinin başlatıldığını, Nardüzü´nde yerleşim alanına yakın bir alanda kimyasal atık depolama tesisinin kurulmak istendiğine işaret etti. Dural, Kurtbağı´nda krom zenginleştirme tesisi projesinin hayata geçirilmesi halinde üretimin durma noktasına geleceğini, doğal yaşamın durma noktasına geleceğini vurguladı.
Dural, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizler; tarım ile geçimini idame ettirmeye çalışan, yıllık 30-40 bin ton limon ihracatı yapan, çeşitli meyve ve sebze yetiştiriciliği yapan ve ekonomiye artı değer kazandıran üreticileriz. Sularımız kirlenecek, arazilerimizi sulayacak su bulamayacak; hatta temiz içme suyu kaynaklarımız tükenecektir. Ekolojik denge bozulacak, bir çok canlının yaşam alanı olan, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan, endemik bitki çeşitliliği zengin Amanoslarda yaşam canlılar için son bulacaktır.”
Hacıahmetli Mahallesi muhtarı İsmail Kıra da maden arama ve işletme, zenginleştirme faaliyetlerinden 100 bin nüfusun birlikte zarar göreceğini, bu çalışmalara karşı taleplerinin yetkili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmasını, bölge milletvekillerinin ilgisini beklediklerini kaydetti.

Gazeteci Bakoğlu 14. kez seçildi
İskenderun Kaymakamı çöken bina alanında inceleme yaptı
İskenderun’da yıkım sırasında 6 katlı bina çöktü: Can kaybı yaşanmadı
İskenderun’da metruk bina çöktü: Ekipler enkaz kaldırıyor
İskenderun’da ağır hasarlı bina yıkım sırasında çöktü
Can Atalay’dan çocuk ölümleri tepkisi: “Hatay’da ölüm çukurları oluştu”
Adnan Şefik Çirkin’den depremde kayıp çocuklar için soru önergesi: 30 çocuk hâlâ aranıyor
Avukat Alkan Falay’a saldırıya Hatay Barosu’ndan tepki
Cebike TOKİ konutlarında yangın: 13 kişi tahliye edildi
Arsuz–İskenderun yolunda kamuflajlı araçta 19 yasadışı göçmen yakalandı
Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın
Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu
Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi
Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti
HBB'den grevdeki işçilere destek
-
BIST 100
15873,27%-1,56
-
DOLAR
44,36% 0,04
-
EURO
51,34% 0,07
-
GRAM ALTIN
6327,50% -1,49
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08




