25 mahalle muhtarından Arsuz için güçbirliği

25 mahalle muhtarından Arsuz için güçbirliği

Arsuz´da 25 mahalle muhtarı Yaban Hayatını Koruma ve Geliştirme sahasını da etkileyecek, bölgenin yeraltı suları ve havasını, tarımsal üretimini etkileyecek yatırım ve maden arama işletme faaliyetlerinin sakıncalarına dikkat çekti.

Muhtarlar adına ortak açıklama metnini kamuoyuyla paylaşan Höyük Mahallesi muhtarı Rıdvan Dural, “Bizler; doğanın, ormanlarımızın, su kayraklarımızın hoyratça yok edilmesi, kirletilmesi, yaşanılmaz hale getirilmesi ve gençleştirme adı altında ormanlarımızın genç-yaşlı demeden tıraşlanarak, bitki örtüsü tahrip edilerek yok edilmesine karşıyız” dedi.

Höyük mahallesindeki çok amaçlı salonda düzenlenen basın toplantısına Arsuz Belediye Başkanlığı, Başkan Yardımcısı Özgür Murt tarafından temsil edildi. Özgür Murt´un muhtarların taleplerini belediye olarak desteklediklerini bildirdiği ortak açıklamaya Höyük, Arpaderesi, Arpaçiftlik, Hacıahmetli, Gözcüler, Çetillik, Gökmeydan, Uluçınar, Akçalı, Beyköy, Üçgüllük, Gülcihan, Kurtbağı, Konacık, Avcılarsuyu, Haymaseki, Aşağıkepirçe, Kale, Karagöz, Şarkkonak, Cumhuriyet, Konarlı, Nardüzü, Övündük, Pirinçlik mahalle muhtarları imza desteği verdi.

Hacıahmetli Muhtarı İsmail Kıra ile Gökmeydan Muhtarı Eşref Karayün´ün  de katıldığı toplantıda Rıdvan Dural, bölgenin kayısı cenneti olarak adlandırılan Kurtbağı mahallesinde krom zenginleştirme tesisi projesinin planlanarak ÇED sürecinin başlatıldığını, Nardüzü´nde yerleşim alanına yakın bir alanda kimyasal atık depolama tesisinin kurulmak istendiğine işaret etti. Dural, Kurtbağı´nda krom zenginleştirme tesisi projesinin hayata geçirilmesi halinde üretimin durma noktasına geleceğini, doğal yaşamın durma noktasına geleceğini vurguladı.

Dural, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizler; tarım ile geçimini idame ettirmeye çalışan, yıllık 30-40 bin ton limon ihracatı yapan, çeşitli meyve ve sebze yetiştiriciliği yapan ve ekonomiye artı değer kazandıran üreticileriz. Sularımız kirlenecek, arazilerimizi sulayacak su bulamayacak; hatta temiz içme suyu kaynaklarımız tükenecektir. Ekolojik denge bozulacak, bir çok canlının yaşam alanı olan, nesli tükenme tehlikesi altında bulunan, endemik bitki çeşitliliği zengin Amanoslarda yaşam canlılar için son bulacaktır.”

Hacıahmetli Mahallesi muhtarı İsmail Kıra da maden arama ve işletme, zenginleştirme faaliyetlerinden 100 bin nüfusun birlikte zarar göreceğini, bu çalışmalara karşı taleplerinin yetkili kurum ve kuruluşlarca dikkate alınmasını, bölge milletvekillerinin ilgisini beklediklerini kaydetti. 

/resimler/2021-6/12/0045389061189.jpg



Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9338,58%0,68
  • DOLAR

    37,92% -0,16
  • EURO

    42,53% 2,23
  • GRAM ALTIN

    3848,85% 2,24
  • Ç. ALTIN

    6217,27% 0,90