Tarih: 23.03.2018 10:26

29 gözaltıdan 5´i adliyeye sevk edildi

Facebook Twitter Linked-in

Adliyeye sevk edilenlerin, gözaltına alınanların serbest bırakılması için önceki gün basın açıklaması yapan ve açıklama sonrası gözaltına alınan Coşkun Selçuk, HDP yöneticileri Aysel Eşiyok, DBP İskenderun İlçe eşbaşkanı Fatma Güreş, emekli öğretmen Rıza Gelgeç ve Ali Şeker´in olduğu belirtildi. Savcılığa sevk edilenler, ´adili kontrol şartı´yla serbest bırakıldı.
Gözaltına alınanlara emniyetteki sorglarında 24 Ocak tarihinde İHD şube binasında düzenlenen basın açıklamasına katılıp katılmadıkları, Afrin´e yönelik düzenlenen operasyonu destekleyip, desteklemedikleri, YPG ve PYD´nin terör örgütü olup olmadığı konusunda düşüncelerinin sorulduğu öğrenildi.
Gözaltına alınanlar arasında DBP Hatay İl Eşbaşkanı Abdurrahim Şahin, DBP İskenderun İlçe eşbaşkanları Fatma Güneş ve Nedim Kaya, EMEP İl Başkanı Mevlüt Bulgur, EMEP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Gülşen, Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Ali Karadaş, SYKP İskenderun ilçe yöneticisi Belgin Ayrancı, HDP ilçe yöneticileri Aysel Eşiyok, Feyruz Gör, Şirin Aydın, Gülabi Er ve Doğan Bozkurt, İnsan Hakları Derneği İskenderun Şube Başkanı Coşkun Selçuk ve yöneticileri Mahmut Aydıncı ve Reşat Kızılay da bulunuyordu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —