“3 kişi için gelen bütçeyi 4 kişiye harcıyoruz”

“3 kişi için gelen bütçeyi 4 kişiye harcıyoruz”

Hatay Büyükşehir Belediye başkanı Lütfü Savaş, hangi partiden olduğuna bakmaksızın herkese eşit bir şekilde hizmet ulaştırdıklarını belirterek, “Ankara´dan da aynı hassasiyeti bekliyoruz” dedi.

İskenderun/SES

Merkezi yönetimden 3 kişi için gelen bütçeyi 4 kişiye harcadıklarını ifade eden Başkan Savaş, Suriyeli nüfusundan dolayı belediye bütçesinin revize edilmesi gerektiğini vurguladı.
Özel bir televizyon kanalının ana haberine konuk olan Başkan Savaş, kent gündemini ve beklentileri değerlendirdi. Lale Özan Arslan´ın Halk TV Ana Haber´de konuğu olan Başkan Savaş, bölgede devam eden çatışmalı sürecin kentteki etkilerini ele aldı. “Bizim ilimiz çok renkli ve riskli bir bölge. Komşu ülkelerimizde hep kavga ve kargaşa var. Biz her şeyden önce huzurlu bir kentte yaşamak istiyoruz. Çocuklarımız geleceğe güvenle baksın istiyoruz” diyen Başkan Savaş, Suriye´den yaşanan göçün ardından kentte işsizlik oranının da arttığını kaydetti.
Savaş, şunları ifade etti: “Hatay yıllardır ihmal edilmiş ve %50´si kırsal alana sahip bir kenttir. Kırsal bölge içerisinde alt yapı ihtiyaçları mevcuttur. Büyükşehir belediyesi olduktan sonra il özel idarelerden ve beldelerden borçlar devraldık. Buna rağmen en çok altyapı çalışması gerçekleştiren büyükşehir belediyesi Hatay Büyükşehir Belediyesidir. Medeniyetin yolu altyapıdan geçer. Bunun üzerine İstanbul ve Urfa´dan sonra en çok Suriyeli vatandaşı Hatay ağırlıyor. 7 yıldır misafir olarak Suriyelileri ağırlıyoruz. Kentimizde her üç kişiden biri Suriyeli. Ama şu anda sorunlarımıza sorun ekleniyor biz hükümetimizden 3 kişi için gelen bütçeyi 4 kişiye harcıyoruz. Çünkü belediyelerin daha fazla altyapı, temizlik, yol gibi ihtiyaçları oluyor. Ankara´dan bu durum nedeniyle kentimize gereken bütçenin verilmesini istiyoruz. Yıllardır verilecek denilen bu bütçenin verilmesi halinde kentimize daha iyi hizmet verebileceğiz.”
Kahramanmaraş, Osmaniye ve Kilis´in 5. teşvik bölgesinde olmasına rağmen Hatay´ın hala 4. teşvik bölgesinde yer almasının adil olmadığını vurgulayan Başkan Savaş, “2016´dan itibaren 5. Teşvik bölgesini hak eden bir Hatay var. Biz 5. teşvik bölgesinin bile 100 Dolar altında gelire sahibiz. 5. teşvik bölgesine alınmamız için bir imza kampanyası başlattık. 6 ayda 500 bin imza toplamayı hedeflerken 13 günde 517 bin imza topladık. Osmaniye, Kilis ve Kahramanmaraş´ta iş yerlerinden alınan vergilerin Hatay´dakinden az olması sebebiyle iş insanlarımız fabrikalarını bu kentlere taşıyorlar. Yıl içerisinde 17 fabrika o kentlere taşındı ve binlerce insan işsiz kaldı. Kentimizdeki insanlarımız bu mağduriyetin Ankara´daki yöneticiler tarafından fark edilmesini istiyor” ifadesini belirtti.



"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

Kaledibi'nde 2B çalışması

İskenderun'da DEAŞ operasyonu

Altınözü’nde “acele kamulaştırma"

"Mücbir sebep hali uzatılmalı"

Fatma Şahin'den başkanlara ziyaret

Lütfü Savaş, mesajla veda etti

Nesibe Kuzu, "Pruva"yı yayımladı

İş yükününün hafifletmesini istediler

1 Mayıs, İskenderun'da kutlanacak

23 Nisan'da motosiklet korteji

Bayramda 'uçurtma şenliği'

Parkta 23 Nisan şenliği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Çalışkan'dan Özhaseki'ye: İtiraf yetmez, çözüm üretin!

Yükleniyor

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00