32 basket takımı yarışıyor

32 basket takımı yarışıyor

Okul Sporları Deplasmanlı Liginde mücadele veren Arsuz bölgesinde özel eğitim veren İKEM Kolejinin Genç Kızlar Basketbol B Takımı, Türkiye Şampiyonası için çalışmasını sürdürüyor.

 Okulun Spor Koordinatörü Hamit Duman, “Hatay şampiyonluğundan sonra bölge şampiyonu olduk ve Türkiye´de son 32 okul takımı arasına girdik. Türkiye´de dört bölgeye sekizer takım olarak ayrıldık. Sekiz takımdan oluşan dördüncü bölgede dörderli iki grup oluşturuldu. Bu gruplar kendi aralarında tek devreli deplasmanlı lig oynuyor. Daha sonra grup birinci ve ikincileri bölgelerinde çapraz eşleşecek. Üç maç üzerinden ikisini alan Türkiye´nin son sekiz takımını oluşturacak. Kendimizden emin ve temkinli ilerliyoruz. Çünkü bunu çok istiyoruz. İnşallah her şey istediğimiz doğrultuda gerçekleşecek ve son sekize kalacağız' adeğerlendirmesini yaptı.

U 16´da 24 takımın yarışıyor
Kolejin Spor Kulübü Basketbol U 16 Yıldız Kızlar kategorisinde Hatay ve bölge şampiyonu olan takımı da Türkiye yarı finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Türkiye´nin bu yaş kategorisinde yarışacağı 24 takımının mücadelesi de İskenderun´da dün başladı. Kolejin ev sahipliği yapacağı şampiyonada, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi takımlar da yer alacak ve maçlar sonrası Türkiye´nin 8 takımı belli olacak. Takımların maçların kurası önceki gün çekildi, dün de maçlar başladı. Kura çekiminde konuşan Gençlik Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Günder, turnuvanın iki ayrı salonda yapılacağını anımsatıp, hazırlıkların yapıldığını söyledi. İskenderun Belediyesi Spor Direktörü Levent Erköse de, organizasyonun iyi şekilde geçmesini için yapılması gereken her türlü desteği vereceklerini belirtti. 24 takımın altışarlı dört gruptan oluşan fikstürün tek devreli lig usulü ile oynanacağı turnuvada her grubun ilk ikileri Türkiye´nin son sekizini oluşturarak finalist olacak. İKEM takımı B grubunda Fenerbahçe, Kocaeli, Ankara Kazan Belediye, Adana Aski ile karşılaşacak.



Anahtar Kelimeler: basket takımı yarışıyor

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78