4-6 yaş grubuna 9 kuran kursu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay'da 40 caminin ve 4-6 yaş grubuna yönelik 9 Kur’an kursunun açılışını yaptı.

HATAY 23.10.2024 08:39:00 0
4-6 yaş grubuna 9 kuran kursu

İskenderun/SES

6 Şubat depremleri sonrası Hatay genelinde deprem sonrası devletin planlamaları dahilinde ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan, 4-6 yaş arası çocukların eğitim alacağı 9 Kur'an kursunun toplu açılış töreni ve toplu temel atma törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile protokol üyeleri katıldı.

Şehrin manevi dokusunun en güçlü ifadelerinden birinin camiler olduğunu ifade eden Hatay Valisi Masatlı, ibadete açılan camilerin hayırlı olmasını temenni etti, emeği geçenlere şükranlarını iletti. Hızla değişen dünyada, gençlerin sağlam bir ahlaki temel üzerinde yetişmesinin, toplumun huzuru ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığını; gençlerin bu kurslarda öğrendiklerinin onları hem iyi birer insan hem de toplumun faydalı birer üyesi yapacağını ifade eden vali Masatlı, açılan kurslarımızın ve temeli atılan cami, kurs ve gençlik merkezlerinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Erbaş'tan rektöre ziyaret

Toplu açılış ve törenlere katılmak üzere Hatay'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Veysel Eren'i de makamında ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğu ifade eden, rektör Eren, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a teşekkür etti. Erbaş, Rektörlük ziyaretinin ardından Rektör Eren ile İl Müftülüğü tarafından MKÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Merasimine katıldı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hatay Valisi Masatlı, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, MKÜ Rektörü Eren, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, MKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Turan, MKÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi ile hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenci ve aileleri de katıldı.
Hatay'da hafızlık eğitimini tamamlayan 492 hafızın icazet merasiminde konuşan vali Masatlı, Kur'an-ı Kerim'in kıyamete kadar insanlığa yol gösteren en büyük rehber olduğunu; O’nun her kelimesinin insanın kalbini arındırarak, insanı fıtratına döndürdüğünü ifade etti. Masatlı, "Hafızlarımız, kutsal kitabımızı ezberleyerek aynı zamanda derin bir manevi sorumluluğu da omuzlamışlardır. Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, hafızlarımız için bir başlangıçtır. Bu icazet, onların Kur’an ahlakını hayatlarına yansıtarak, tüm insanlığa yaymaları için de atılan  ilk adımdır" değerlendirmesinde bulundu. 

Anahtar Kelimeler: - grubuna kuran kursu

Hatay merkezli rüşvet operasyonunda 26 tutuklama: 8 ilde eş zamanlı baskın

Esnafın sandık mesajı: Değişim ve güven vurgusu

Arsuz’a krom ocağı için “noter taahhüdü” verildi

Hatay’da 10 Şubat’tan bu yana 4 çocuk suda boğularak hayatını kaybetti

HBB'den grevdeki işçilere destek

Hatay ormanları yanıyor

Akçalı Meydanı açıldı

Hukuka değil, toz bulutuna yenildi

Payas Plajına 'Su Oyun Parkı'

"Hatay, santraller ve taş ocaklarına teslim edildi"

25 yıl sonrasının Arsuz'unu planladılar

Milletvekili Özel; “İskenderun Şehir Hastanesi ve TOKİ konutlarına ulaşım rahatlayacak”

Bakan Yumaklı: Soğutma çalışmalarına başlandı

Sivas katliamda yaşamını yitirenler, İskenderun'da anıldı

Amaç, 1 yılını paylaşımla değerlendirdi

  • BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51