4-6 yaş grubuna 9 kuran kursu

4-6 yaş grubuna 9 kuran kursu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay'da 40 caminin ve 4-6 yaş grubuna yönelik 9 Kur’an kursunun açılışını yaptı.

İskenderun/SES

6 Şubat depremleri sonrası Hatay genelinde deprem sonrası devletin planlamaları dahilinde ve hayırseverlerin katkılarıyla yapımı tamamlanan, 4-6 yaş arası çocukların eğitim alacağı 9 Kur'an kursunun toplu açılış töreni ve toplu temel atma törenine, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile protokol üyeleri katıldı.

Şehrin manevi dokusunun en güçlü ifadelerinden birinin camiler olduğunu ifade eden Hatay Valisi Masatlı, ibadete açılan camilerin hayırlı olmasını temenni etti, emeği geçenlere şükranlarını iletti. Hızla değişen dünyada, gençlerin sağlam bir ahlaki temel üzerinde yetişmesinin, toplumun huzuru ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığını; gençlerin bu kurslarda öğrendiklerinin onları hem iyi birer insan hem de toplumun faydalı birer üyesi yapacağını ifade eden vali Masatlı, açılan kurslarımızın ve temeli atılan cami, kurs ve gençlik merkezlerinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Erbaş'tan rektöre ziyaret

Toplu açılış ve törenlere katılmak üzere Hatay'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Veysel Eren'i de makamında ziyaret etti. Ziyaretten memnuniyet duyduğu ifade eden, rektör Eren, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a teşekkür etti. Erbaş, Rektörlük ziyaretinin ardından Rektör Eren ile İl Müftülüğü tarafından MKÜ Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Hafızlık İcazet Merasimine katıldı. Törene, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hatay Valisi Masatlı, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, MKÜ Rektörü Eren, İl Müftüsü Mevlüt Topçu, MKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Turan, MKÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Halil Çerçi ile hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrenci ve aileleri de katıldı.
Hatay'da hafızlık eğitimini tamamlayan 492 hafızın icazet merasiminde konuşan vali Masatlı, Kur'an-ı Kerim'in kıyamete kadar insanlığa yol gösteren en büyük rehber olduğunu; O’nun her kelimesinin insanın kalbini arındırarak, insanı fıtratına döndürdüğünü ifade etti. Masatlı, "Hafızlarımız, kutsal kitabımızı ezberleyerek aynı zamanda derin bir manevi sorumluluğu da omuzlamışlardır. Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek, hafızlarımız için bir başlangıçtır. Bu icazet, onların Kur’an ahlakını hayatlarına yansıtarak, tüm insanlığa yaymaları için de atılan  ilk adımdır" değerlendirmesinde bulundu. 



Anahtar Kelimeler: - grubuna kuran kursu

Seyfittinoğlu'na son görev

İSSOS tarihi mirası koruyacak

Çalışkan: Hatay kutlama değil, çözüm bekliyor

“Dönmez desteği CHP grubundan alıyor”

Cemevine büyükşehir onarımı

Narenciyede 'zirai don' kaybı

71 ton limonda 'yasaklı ilaç' kalıntısı

Yarıkkaya 75 kilometre hızla esti

Kadından kadına 2. kez köprü kurdu

Birleşik Krallığa, UR-GE projesi ziyareti

300 milyon lira borçlanma yetkisi

ATSO isim değiştiriyor

Alevi örgütlerinden çağrı: Suriye’de insan hakları ihlal ediliyor!

Işıkhan'dan 'değerlendirme toplantısı'

8 günlük firmaya 20 milyon liralık iş

Kentte 'genel denetim'

Ramazan Şenliği incelemesi

İskenderun ADD'ye yeni yönetim

3 belediyeden Suriye ziyareti

AKP'den eş zamanlı '28 Şubat' açıklaması

Hatay Turizm Master Planı Çalıştayı

HBB'den Ramazan denetimi

Deprem kadın ve engellileri üretimden çekti

Yüksekokullarda müdürler değişti

Standart dışı üretim de sürüyor ceza da

Hatay'da tarımı 'don' vurdu

Milletvekili Çirkin: Kaç mükellef mücbir sebepten yararlandı?

Tescilli binaların restorasyon toplantısı

Gümrüklü antrepo işletmecilerinin ziyareti

CHP, iş insanlarıyla buluştu

Yükleniyor

  • BIST 100

    9412,83%-0,68
  • DOLAR

    38,01% 0,24
  • EURO

    41,96% 0,93
  • GRAM ALTIN

    3716,45% 2,20
  • Ç. ALTIN

    6100,24% 0,78