Tarih: 01.10.2018 10:58

4 hektar orman yandı

Facebook Twitter Linked-in

Akın Bodur/İskenderun

Kırıkhan kırsalında, Alaybeyi mahallesinde dün, Antakya´nın kırsalında bulunan Karlısu mahallesinde önceki gün orman yangını çıktı. Uzmanlar, ‘en tehlikeli periyottayız´ uyarısında bulundu.

2 hektar orman yandı
Hatay´ın da sorumluluk alanı olan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Antakya´daki yangına havadan 2 helikopter, karadan da 5 arazöz, 3 su tankıyla müdahale etti ve yangını yaklaşık yarım saatte kontrol altına alıp, söndürdü. Bölgede soğutma çalışmaları da yapıldı.
Bahçe temizliği nedeniyle başladığı sanılan orman yangınında 2 hektarlık orman yok oldu. Antakya´nın Narlıca mahallesinde çıkan yangına da Hatay Büyükşehir belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

Bahçede başladı, makilik alana yayıldı
Kırıkhan´da da bahçede başlayan ve makilik alana sıçrayarak yayılan dünkü yangında da 2 hektarlık alanın yandı. Alaybeyi Mahallesi´ndeki yangına 2 helikopter, 6 arazöz, 3 su tankı, 5 itfaiye arazözü, 1 teknik eleman la müdahale edildi.

'En tehlikeli periyot'
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünün Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri bölgeye beklenen oranda yağış düşmediğini ifade ederek, 'En tehlikeli periyottayız. Bölge yaklaşık 5 aydır yağış almadı. Vatandaşlar ilk yağıştan sonra bahçe, tarla temizliğine başlasın' açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —